Oletko vieläkin sinkku? Saatat olla liian älykäs

30.03.2015 18:53 - Anna Hopi

Voiko olla niin, että naisen älykkyyteen suhtaudutaan eri tavoin kuin miehen?

Stereotyyppinen perinteinen nainen nähdään usein hehkuvana, säteilevänä hempukkana, joka ei vaivaa liiaksi päätään vaikeilla asioilla. Sen sijaan miehet on leimattu kulttuurisesti ratkaisijoiksi. Naisen paikka on kotona, miehen työpaikalla. Miten luutuneet stereotypiat pätevät nykyajan parisuhteessa?

Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että naisen älykkyys nähtiin parisuhteessa ongelmallisena tekijänä. Miehen älykkyyttä ei sen sijaan pidetty haitallisena asiana suhteelle - se oli jopa haluttua. Tutkimukseen osallistui 121 henkilöä.

The Wire -lehteen kirjoittanut toimittaja John Carney tarjosi taannoin asiaan näkökulman. Hänen mukaansa menestyneet miehet deittailevat mieluummin vähemmän menestyneitä naisia. Tämä ei johdu siitä, että he haluaisivat naisten olevan 'tyhmempiä', vaan siitä, että miehet haluaisivat jollain tasolla sitä, että heidän elämäntyyliään pidetään tärkeämpänä. Tämä voi merkitä esimerkiksi käytännössä sitä, että nainen keskittyy perinteiseen tapaan huolehtimaan kodista, kun mies taas saa kannuksensa työelämästä ja sen onnistumisista.

Mitä mieltä olet, haittaako naisen älykkyys ja urasuuntautuneisuus mielestäsi parisuhdetta?

Lähde: Elite Daily

 

 

Kurvikas nainen saa tutkimuksen mukaan älykkäämpiä lapsia. Lue lisää täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat