Nainen yritti olla täydellinen vaimo: "Olin viikon ajan mieheni palvelija"

15.04.2015 15:29 - Rea Tallgren

50-luvun kotirouvan elämä ei sopinut Anna Maxtedille viikkoakaan, sillä hänestä elämässä oli muutakin kuin aviomiehen ja lasten palvelu ja siivoaminen.

Anna Maxted on brittiläinen kirjoittaja, joka päätti elää viikon ajan 50-luvun täydellisen kotirouvan tavoin. Oppeja nainen otti muun muassa kyseisen aikakauden opuksista, jotka neuvoivat, miten vaimosta tulee juuri sellainen kuin pitää.

Maxtedilla on kolme poikaa: Conrad, 10, Oscar, 12, ja Casper, 8. Hän asuu lastensa ja miehensä kanssa Lontoossa. Uraorientoitunut Maxted ei ole varsinainen kodinhengetär.

"Olen keittänyt miehelleni ehkä viisi kuppia teetä 17 avioliittovuotemme aikana. Tiedän, että minulla olisi asiassa parantamisen varaa." Maxted sanoo.

Tunteja köökissä

Kotirouvaviikon aikana Maxted valmisti ja tarjoili ruuat sekä kahvit miehelleen, lapsilleen ja toki siivota kotia. Toisin kuin voisi olettaa, ei kokemus ollut kenenkään perheenjäsenen mieleen.

"Tuntui todella masentavalta olla viikon ajan mieheni palvelija sen sijaan, että olisin ollut hänen vertaisensa ja hänen sielunkumppaninsa. Ensin se oli huvittavaa, mutta huumori ei pitkälle kantanut. Ei ihme, että niin monet naiset tunsivat olonsa epätoivoisiksi tuolloin." Maxted kirjoittaa.

Mieskin marisi

Myös hänen miehensä kärsi tilanteesta.

"Hän tunsi olonsa avuttomaksi ja hyödyttömäksi. Hänestä tuntui siltä kuin hän olisi ollut ylimääräinen omassa kodissaan. Hän rakastaa kokata perheelleen ja pitää meistä huolta. Hän ei halua olla huollettava. Tämä viikon roolileikki sai meidät kokemaan, että olemme todella kaukana toisistamme."

Tarinan opetus on yksinkertainen: ei ole järkevää yrittää olla täydellinen vaimo. Tärkeämpää on tehdä parhaansa.

Lähde: Daily MailMillainen on supernaisen arkkityyppi? Katso täältä, miten määritellään täydellinen äiti.

Kilpailut

Uusimmat