"Täsmällisyys, rehellisyys..." Näillä ominaisuuksilla pääset pomosi suosikiksi

21.05.2015 08:16 - Tiina Svensk

Jokaisessa ammatissa on omat erityispiirteensä, mutta tietyillä piirteillä työntekijä saa hyväksyntää esimieheltä hyvin monenlaisessa työssä.

Oletko ikinä miettinyt, mitä piirteitä työnantajasi arvostaa ja haluaa nähdä työntekijöissään? Vaikka jokainen työpaikka onkin erilainen ja eri aloilla vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, on kuitenkin tiettyjä piirteitä, joilla työntekijä erottuu edukseen alasta huolimatta:

1. Ole johdonmukainen

Vaikka tehokkuus ja tuotteliaisuus töissä saattaakin vaihdella päivien ja viikkojen mukaan, kannattaa olla johdonmukainen. Tasainen linja osoittaa ammattitaitoa ja pitää laadun yllä.

2. Ajattele isossa mittakaavassa

Keskity aina ensimmäisenä isoon kokonaiskuvaan pienten yksityiskohtien sijaan - kuinka paljon hyötyä vaikka tietystä projektista on sinulle ja työpaikallesi vai kannattaisiko panostaa johonkin muuhun?

3. Ole täsmällinen

Ole täsmällinen, oli kyse sitten muistiinpanoista, kokouksista tai ideoista. Osoita, että hoidat velvollisuutesi aina ajoissa.

4. Ole tuottelias

Mieti, kuinka tehokas olet normaalisti työpäivän tai -viikon aikana. Pidä huolta, että pidät tehokkuutesi samana viikosta toiseen tai haasta itseäsi töissä: Kuinka voisit tehostaa työntekoasi entisestään?

5. Tee vaikutus

Vaikka sinua ei kiinnostaisikaan käyttää vapaa-aikaasi työpaikan yhteisiin illanviettoihin, juhliin kannattaa mennä: Kun teet hyvän vaikutuksen illan aikana pomoosi myös illan aikana, hän muistaa sen varmasti.

6. Loista ongelmanratkaisussa

Kun olet neuvokas ja osaat soveltaa aikaisempia kokemuksiasi työelämässä, osoitat työnantajallesi ja työkavereillesi, että selviät haastavistakin tilanteista.

7. Aukaise suusi

Etkö ole tyytyväinen työtilanteeseesi tai haluaisitko jakaa hyvän ideasi myös muille? Aukaise suusi, ja kerro ajatuksesi. Kun pidät viestinnän avoimena työyhteisössä, ja kerrot mielipiteesi asiallisesti, myös sinulle uskalletaan puhua ja sinua kuunnellaan.

8. Ota vastuuta

Jos jokin käytäntö tai projekti ei suju, ole oma-aloitteinen ja korjaa tilanne. Osoittamalla oma-aloitteisuutta saat varmasti myös lisää vastuuta tulevaisuudessa.

9. Ole rehellinen

Ole rehellinen muille, ja myös itsellesi: Anna tunnustusta vaivannäöstäsi ja saavutuksistasi sekä itsellesi että työkavereillesi.

10. Ole luova

Luovat ratkaisut ja ideat tekevät vaikutuksen työpaikalla. Ne osoittavat, että jaksat nähdä vaivaa ja todella ajatella työtehtäviäsi - et vain suorita tehtäviäsi totutulla tavalla.

11. Ole joukkuepelaaja

On tärkeää pitää omia puoliaan, mutta kannattaa ottaa myös työkaverit huomioon. Luotettavana joukkuepelaajana työskentelet kohti yhteistä tavoitetta paljon tehokkaammin kuin yksin puurtaessa.

12. Luo tasapaino

On tärkeää luoda selkeä tasapaino töiden ja muun elämän välille. Et voi loistaa töissäsi, jos et lepää välillä. Työnantajasi olettaa sinun olevan tehokas ja työkykyinen, eikä se toteudu, jos et ota lainkaan vapaa-aikaa itsellesi.

Lähde: Pop sugar

Kilpailut

Uusimmat