Kuka on suomalaisista urheilulegendoista kovin, Antero Mertaranta?

25.09.2015 12:53 - Anna Hopi

Urheilijoiden Vain elämää -sarja tulee ruutuihin TV5-kanavalla, kun Antero Mertaranta pääsee haastattelemaan Suomen kuumimpia urheilulegendoja.

TV5:n uutuussarjassa Mertaranta ja legendat käydään läpi Suomen kansan merkittävimmät urheiluhetket voitoista skandaaleihin. Aamuklubi haastatteli ohjelman tiimoilta Antero Mertarantaa. Juontaja Anna-Mari Raaska kysyi mieheltä, tullaanko ohjelmassa todistamaan urheilijoiden kyyneliä.

- Vastaus on kyllä, siellä tapahtui sellaistakin, kommentoi mies.

Sarjan urheilijatähdet ovat Timo Jutila, Marja-Liisa Kirvesniemi, Hanna-Maria Seppälä, Jari Isometsä, Jani Sievinen, Toni Nieminen, Tommi Evilä ja Minna Kauppi. Kahdeksan urheilijaa muuttavat viikoksi saman katon alle muistelemaan uransa huippuhetkiä ja kipeimpiä muistoja.

Yllättikö Mertarantaa jonkun tietyn kokemuksen nouseminen urheilijan vaikeimmaksi muistoksi?

- Olen ollut mukana pitkään kuvioissa ja urheiluasiat ovat aikalailla selviä. Koskettavimmat hetket tulevat siitä, kun urheilijat avaavat siviilielämäänsä, miten asiat hoituvat ja miten uraan osataan liittää perhe-elämä. Siellä kuullaan mykistäviäkin tarinoita. Tarjoamme katsojille jotain ennenkuulematonta.

Mertaranta toivoo, että ohjelma toisi huippu-urheiluun ja sen seuraamiseen mukaan inhimillisyyttä.

- Tämä on suurimpia kysymyksiä. Haluamme löytää inhimillisyyden ja ihmisyyden urheilun taustalta. Meillä Suomessa on urheiluhullua kansaa, mutta epäonnistumisiin jäädään kiinni. On ihmisiä, jotka jankuttavat edelleen Lahden 2001 tapahtumista. Siitä on 15 vuotta aikaa. Meillä on ohjelmassa mukana kaksi hienoa vierasta, jotka elivät sitä tapahtumaa toinen perheensä kautta, toinen osallisena. Ehkä sitä kautta saadaan piste jankutukselle.

Kuka lengendoista jäi parhaiten ohjelmasta mieleen?

- Kaikki heistä edustavat minulle hienoja ihmisiä. Jos mun pitäisi esimerkiksi sanoa joitain suomalaisia naisia, jotka ovat instituutioita, niin sanon oman äitini lisäksi Elisabeth Rehnin, Katri Helena ja Marja-Liisa Kirvesniemi, kertoi Mertaranta.

Mertaranta ja legendat -ohjelma nähdään keväällä 2016 TV5-kanavalla.

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat