Apu: Mikko Alatalo lamaantui perhetragediasta - selvityminen vei vuosia

05.11.2015 12:03 - Anna Hopi

Laulaja ja kansanedustaja Mikko Alatalo koki perheineen tragedian vuonna 1992, kun ensimmäinen vaimo Marja teki itsemurhan. Siitäkin on silti selvitty.

Mikko Alatalo on aina ollut menevä ja liikkuvainen mies, joka on toteuttanut lahjakkuuttaan monella eri saralla viihteestä politiikkaan. Mies on käynyt myös kovaa elämänkoulua, jossa on punnittu selviämistahto ja voima. Hän joutui kovaan tilanteeseen 90-luvulla murrosikäisten poikiensa Jaskan ja Kallen kanssa.

Perheen äiti ja Mikon vaimo Marja teki nimittäin itsemurhan yllättäen. Se oli koa shokki koko perheelle. Alatalo kertoo muistavansa tapauksen vielä kuolinvuoteellaankin.

- Olin ollut sokea, kun en ollut nähnyt niin syvälle Marjan mieleen, että olisin vaistonnut mitään niin vakavaa. Olimme tehneet samana vuonna koko perheen matkan Disney Worldiin, mutta myöhemmin olen miettinyt, miksi hän viimeisen elinvuotensa aikana opetti poikia tekemään ruokaa, kertoi Alatalo.

Mies kertoi lamaantuneensa vaimonsa kuolemasta niin, että hän pystyi makaamaan vain sängyssä. Uni tuli vain unilääkkeillä.

Marja oli istuttanut edellisenä vuonna kotitalon rinteeseen tulppaaneja. Poismenon jälkeisenä keväänä rinne kukki kauniisti. 1993 sävelletyn Alatalon Puutarha-levyn tematiikka kumpusi suoraan tästä asiasta.

Lähde: Apu.

 

Kilpailut

Uusimmat