Koirat sulattavat paatuneimmankin vangin sydämen - katso video

10.11.2015 12:50 - Mika Parikka

Koiran läsnäolo voi kääntää elämän parempaan suuntaan - se on nähty nyt konkreettisesti vankiloissa.

Eläinten vaikutus ihmiseen on todettu monta kertaa positiiviseksi. Viimeisimpänä esimerkkinä toimii amerikkalaisvankila, jossa vangit ja hylätyt koirat auttavat toisiaan saamaan elämäänsä uuden alun. Ideana on antaa vangeille kotia odottava koira koulutettavaksi.

Juonessa voittavat kummatkin osapuolet. Koira pitää vangille seuraa vuorokauden ympäri samalla, kun koira tottuu vieraaseen ympäristöön. Tavoille oppineella koiralla on suurempi mahdollisuus löytää itselleen uusi koti tulevaisuudessa. 

Operaation nimi on Canine CellMates, jota johtaa Susan Jacobs-Meadows. Nainen osaa hyvin kiteyttää sen, millainen vaikutus koirilla on vankeihin:

- Monet näistä vangeista olivat jo sitä mieltä, ettei heillä ole mitään arvoa täss maailmassa. Mutta koirien luottamus ja rakkaus sai heidät tuntemaan toisin, Jacobs-Meadows analysoi.

Vangit ovat asian kanssa samoilla linjoilla. Yksi vangeista on saanut viettää aikaa Fred-koiran kanssa.

- Meillä on Fredin kanssa ainutlaatuinen suhde. Hän oli vähällä tulla lopetetuksi, ja minä oli elämässäni väärillä poluilla. Jos Fredillä on mahdollisuus päästä hyvään kotiin ja muuttua, tahdon parantaa ympäristöä missä olen. Se tarkoittaa, että minäkin voin tulla paremmaksi. 

Videon perusteella koirat ovat tyytyväisiä vankien kanssa. Opit näyttävät menneen perille, sillä videon koirat tottelevat ainakin sata kertaa paremmin kuin allekirjoittaneen. Toivomme projektille pitkää tulevaisuutta!

Katso video alta:

 

Lähde: UNILAD, CNN

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat