Menestyjän 4 ominaisuutta - kuinka monta sinulla on?

18.12.2015 13:03 - Tiina Svensk

Vaikka huippuarvosanoilla pääseekin pitkälle, tiettyjä ominaisuuksia ei koulussa opeteta.

Koulujärjestelmässä menestystä arvioidaan usein numeroiden ja kokeiden avulla. Työelämässä tiedon lisäksi tarvitaan kuitenkin paljon muita taitoja, etenkin, jos urallaan haluaa edetä johtotehtäviin saakka.

Tietotaidon lisäksi kaikista menestyneimmillä ihmisillä löytyy emotionaalista ja moraalista älykkyyttä. Näiden tekijöiden yhteissumma on saattanut heitä urallaan eteenpäin:

Itsetietoisuus: Kuinka hallitset tunteitasi

Itsetietoisuus tarkoittaa sitä, että kykenet tarkkailemaan tunteitasi ja pysymään niistä tietoisina tapahtumahetkellä. Älykkyydestä ei siis ole paljoakaan hyötyä, jos et kykene hallitsemaan tunteitasi vaan annat niiden ottaa vallan työelämässä.

Itsehillintä: Kuinka ohjaat tunteitasi

Tunteiden tiedostaminen on jo hyvä aloitus. Jos kuitenkin kykenet ohjaamaan tunteitasi ja käyttämään niitä hyödyksesi työelämässä, osaat todella hyödyntää potentiaaliasi.

Kun opit ohjaamaan tunteitasi niin, että nouset negatiivisten tunteiden yläpuolelle ja hyödynnät kaiken positiivisten tunteiden synnyttämän energian, nouset luonnostaan myös kaikenlaisen kilpailun ja itsensä soimaamisen yläpuolelle.

Sosiaalinen tietoisuus: Kuinka hyvin ymmärrät muiden tunteita

Sosiaalinen tietoisuus mitataan nimenomaan sillä, kuinka hyvin kykenet lukemaan rivien välistä. Mitä tarkemmin huomaat ihmisten todellisten tunnetilat ja tuntemukset, sitä tarkemmin kykenet kommunikoimaan hänen kanssaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Suhteiden hallinta: Kuinka hyvin luot suhteita

Ihmiset tekevät mieluiten töitä ihmisten kanssa, joista he pitävät ja joihin he luottavat. Kun olet taitava sosiaalisesti, luot myös vahvempia sosiaalisia suhteita. Sen vuoksi sosiaalinen tietoisuus kulkee suhteiden hallinnan kanssa käsikädessä.

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat