Huomaa intohimon hiipumisen merkit ennen kuin elät seksittömässä suhteessa

09.01.2016 11:00 - Emma Ylistalo

Pidä suhteesi vireänä kiinnittämällä huomiota tiettyihin seikkoihin.

Kannattaa kiinnittää ajoissa huomiota tiettyihin merkkeihin, jotta parisuhteenne pysyy vireänä. Lue alta seitsemän asiaa, joista voit huomata intohimon hiipuvan suhteestasi, ennen kuin on liian myöhäistä.

1. Ette puhu seksistä

Seksi saattaa olla hankala aihe puhua, jopa oman puolison kanssa. Mutta ne pariskunnat, jotka puhuvat aiheesta enemmän, myös harrastavat enemmän seksiä. Tämä johtuu siitä, että kun pariskunnat pystyvät puhumaan avoimesti siitä, mistä pitävät vällyjen välissä, molemmat myös nauttivat seksistä enemmän.

2. Käytät seksittömyyttä rangaistuksena

Seksin panttaaminen kumppanilta on manipuloivaa ja voi luoda mielipahaa, joka taas saattaa aiheuttaa pidempikantoisia ongelmia suhteeseenne. Jos seksiä käyttää palkintona, se on enemminkin valtataistelua kuin osoitus rakkaudesta. Älä siis koskaan käytä tätä kaunista asiaa kontrolloidaksesi puolisoasi.

3. Katsot aikuisviihdettä

Tutkimusten mukaan aikuisviihteen katsominen voi johtaa vähemmän tyydyttävään seksielämään tai jopa rakkauselämän hiipumiseen. Tutkimuksessa selvisi, että mitä enemmän ihmiset katsoivat aikuisviihdettä, sitä vähemmän kiihottuneita he olivat omasta kumppanistaan. Tämä johtuu siitä, että aivot alkavat tottua aikuisviihteen kuviin oikean seksin sijasta.

4. Et tunne itseäsi viehättäväksi

Perheellisenä ihmisenä ei aina välttämättä ajattele itseään viehättävänä kaiken arkisen kiireen keskellä. Tämä taas voi johtaa hiljaiseloon myös makuuhuoneen puolella. Keskity siis välillä itseesi ja muista, kuinka viehättävä ja ihana olet.

5. Teillä on harvoin seksiä 

Mitä vilkkaampaa elämänne vällyjen välissä on, sitä enemmän haluamme sitä. Sama asia tapahtuu myös päinvastoin, eli jos makuuhuoneessa on hiljaista, seksiä ei myöskään kaipaa enempää. Tämä johtuu seksin aikana lisääntyvästä hormonien tuotannosta. Jos asia ei muuten onnistu, merkitkää kalenteriinne seksitreffejä. Näin saatte sytytettyä kipinän uudelleen ja alatte myös kaivata enemmän seksiä.

6. Luottamus puuttuu

Jos keskinäinen luottamuksenne ei ole kunnossa, se vaikuttaa automaattisesti myös seksielämäänne. Olkaa siis toisillenne luottamuksen arvoisia ja keskittykää parantamaan välistänne luottamusta. Harmittomatkin asiat saattavat vaikuttaa väleihinne. Pelkkä viaton flirttikin kannattaa unohtaa ja keskittyä ainoastaan omaan kumppaniinsa.

7. Teillä ei ole yksityisyyttä

Jos sinulla ja kumppanillasi ei ole minuuttiakaan kahdenkeskistä aikaa, on ymmärrettävää, että yhteiset intiimit hetket jäävät toteutumatta. Muistakaa siis ottaa yhteinen aika tärkeäksi osaksi suhdettanne, niin hoidatte myös samalla seksielämäänne.

 

Lue myös: Miksi suomalainen ei nauti seksistä? Seksi ja läsnäolo -kirjailija vastaa

Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat