Salkkari-suosikki Tommi Taurula nauraa: "Karilla riittää vientiä naisrintamalla"

29.02.2016 09:23 - Senja Rapila

Näyttelijä Tommi Taurula ei ole yhtä nopea liikkeissään kuin nopeasti pinnansa menettävä ja elämäänsä muuttava Kari Taalasmaa.

Poikkeuksellisen pirteä ja huumorintajuinen Kari Taalasmaa kävelee edeltä autokorjaamonsa puolelle ja esittelee sitä ylpeänä toimittajille. Televisiosta tuttu jurous on jäänyt linssin toiselle puolelle, eikä roolihahmon kärttyisyydestä ole tietoakaan. Mies on vain yhtä hymyä.

Tommi Taurula, 48, on viihdyttänyt meitä Salatuissa Elämissä jo miltei kahdeksan vuoden ajan. Mies on näytellyt kärttyisää ja juroa Kari Taalasmaata, jolla on harmillisen huono onni jokaisessa asiassa.

- Kari on sellainen perisuomalainen Aku Ankka, joka sekoilee tuolla eikä oikein malta pitää suuta kiinni jos elämässä menee oikein hyvin. Se haluaa näyttää sen heti kaikille. Se on vähän sellainen hölmöläinen. Karissa on parasta se, että sillä on paljon naissuhteita. Eli vientiä löytyy! Taurula nauraa.

Suositun draamasarjan myötä myös ulkopuoliset tunnistavat miehen kadulla kävellessä. Hämmentävintä siinä on se, että he eivät tunne miestä omalla nimellään.

- Kyllä ne kaikki tunnistaa kadulla. Harva kuitenkaan tietää mikä minun oikea nimeni on! Kariksi ne minua kutsuvat, mikä ei haittaa minua pätkääkään – minusta se on vain erittäin hyvä, mies virnistää.

"Olen päässyt todella helpolla"

Itseoppinut näyttelijä kertoo, että ajan myötä julkisuuteen on tottunut niin ystävätkin kuin näyttelijä itse. Salkkari-uran alkuvaiheilla lähipiirillä kuitenkin riitti juttua Taurulan roolihahmosta.

- Alkuun se oli sellaista hyväntahtoista läpänheittoa. Kyllä välillä kyllästyin siihen, mutta ei onneksi kaikista läheisimmät kaverit sitä harrastaneet, puolitutut kylläkin, hän toteaa.

- Kaiken kaikkiaan tästä julkisuushässäkästä mitä tämän ympärillä on vuosien varrella ollut, olen päässyt todella helpolla. Ainakin Karin kohdalla, ehkä se mielletään vähän sellaiseksi pahikseksi. Se on niin juro jätkä, että se karkoittaa varmaan sillä ihmiset ympäriltä!

Paras Salkkari-muisto on alkuajoilta

Taurula myöntää, että on jäänyt kaipaamaan sarjaan Seppo Taalasmaata näytellyttä Jarmo Koskea.

- Olihan sitä Seppoa vähän ikävä kun tulin takaisin, mutta on siihen tottunut että jengiä lähtee ja välillä tulee uutta, sitten jotkut tulee takaisin, niin kuin olen itsekin tätä soutamista ja huopaamista tehnyt edes takaisin, Taurula pohtii.

- Kaipaan sitä talkkariaikaa, se oli hemmetin mukavaa silloin aikoinaan Sepon kanssa sekoilla niissä talonmiesasioissa. Sieltä irtosi paljon, mutta kyllä sitä irtoaa paljon myös tuosta autokorjaamostakin.

Taurula kertoo, että kaikista hauskin Salkkari-muisto löytyy talkkariajoilta.

- Kaikista legendaarisin muisto on se, kun Kari aikoinaan pölli yleisavaimella naapureiden VHS-soittimet. Hän tarvitsi rahaa muistaakseni päihteisiin, mutta sitten sillä rupesi omatunto soimaamaan. Kun taloyhtiön kokous oli meneillään niin se päätti palauttaa nauhurit takaisin, kun ketään ei ollut kämpillä. Kun Kari pölli monia soittimia, se ei sitten kuitenkaan muistanut mikä kuuluu minnekin ja ihmiset kun palailivat kotiin, ne ihmetteli miksi h*lvetissä meillä on tällainen erilainen nauhuri. Se oli hauska kuvio ja sitä oli todella hauska tehdä.

Kilpailut

Uusimmat