Näyttelijä Minka Kuustonen: "Häpeä on syy siihen, ettei ota vastuuta veloista"

24.03.2016 13:12 - Senja Rapila

Onnenonkijat -elokuvaa tähdittävä näyttelijäkaunotar kertoo, että nykyään velkakierteeseen voi ajautua todella helposti.

Näyttelijä Minka Kuustonen, 30, muistetaan muun muassa elokuvasta Kesäkaverit ja televisiosarjasta Tellus.

Kuustosen uusi roolihahmo elokuvassa Onnenonkija on lifestyle-bloggaaja, joka on joutunut muuttamaan vanhempiensa luokse Raisioon huonon rahatilanteensa vuoksi. Roolihahmo Marja Aurora ei ole menestynyt työssään, mutta yrittää silti kovasti saada jalansijaa bloggaajien seurapiirimaailmasta.

- Elokuvassa roolihahmo Marja tapaa Olavi Uusivirran esittämän hahmon Olavin, joka on rikas, mutta ei halua olla rikas. He kohtaavat ja joutuvat kohtaamaan myös omat ennakkoluulonsa ja ottamaan vähän vastuuta teoistaan, Kuustonen summaa Voice.fi:n haastattelussa.

- Elokuvan pointti ei ole romantiikka vaan se, että hahmot oppivat jotain toisiltaan.

Kuustonen on tutustunut blogimaailmaan jo ennen Onnenonkija -elokuvan kuvauksia ja tietääkin, mikä sen jalansija on nykymaailmassa.

- Seuraan paljon erilaisia blogeja, seurasin jo ennen ennakkotyövaihetta ja kuvausvaihetta. Luen laajasti ruokablogeista lifestyle-blogeihin ja kulttuuriblogeihin. Tutustuin sitten vielä enemmän tähän maailmaan, kun rooli tuli kohdalle. Sillä on todella tärkeä merkitys osana tämän päivän mediaverkostoa, se on sellainen käytännönläheinen ja ruohonjuuritason kokemuksellinen muoto.

"Häpeä on syy siihen, ettei ota vastuuta veloista"

Elokuvassa esitellään rajusti ja kärjistetysti sitä, kuinka helposti ihminen voi ajautua velkakierteeseen ja sitä kautta menettää otteen elämästään.

- Elokuva antaa aika hyvin selviytymiskeinoja siihen, jos on itse ajautunut velkakierteeseen. Muun muassa Lindorff on elokuvan yhteistyökumppani. Tämä on aika realismia, oli se sitten bloggaamisesta tai mistä tahansa kyse, nykyään on niin helppo ottaa pikavippejä ja velkaa alkaa kertyä, kun ei pystykään selviytymään. Minusta tuntuu, että se häpeä mikä siihen liittyy, on suurin syy siihen, ettei ota vastuuta siitä ja yrittää vain pärjätä, Kuustonen toteaa.

- Ainakin minulla käy helposti niin, että jos ahdistaa joku laskupino niin sitten vaan mieluummin sysää sen sivuun, eikä avaakaan niitä. Siitä voi tulla iso kierre. Tämä elokuva on hyvä kuvaus siitä, että elämä voi näyttää ihanalta, luksukselta ja pinnalliselta, mutta se todellisuus voi olla ihan muuta.

Kontrasti roolihahmoon on suuri

Vaikka elokuvan kuvauksissa Kuustonen sai lifestyle-bloggarin tyyliin jokaiseen kohtaukseen erilaisen meikin ja vaatteet, ei samanlainen elämäntapa seuraa kaunotarta kotiin asti.

- Edustustilaisuuksiin haluan satsata ja panostaa, mutta arjessa olen yleensä verkkareissa ja meikittä. Eli kontrasti on iso. Nautin muodista ja minusta se oli vain ihana osa tuota leffaa, Kuustonen toteaa. 

Lue myös: Luokkakokous 2 -elokuvaan haetaan avustajia - iällä ei väliä

Kilpailut

Uusimmat