Näyttelijälegenda Heikki Kinnunen urastaan: "50 vuotta pelkkää ruuhkavuotta"

31.03.2016 08:47 -

Pian 70 vuotta täyttävän näyttämölegenda Heikki Kinnusen elämänkerta julkaistiin viime tiistaina. Pitkästä urasta huolimatta palo teatterityöhön ei ole missään nimessä sammunut.

Näyttelijä Heikki Kinnunen myöntää, että pitkä ja työteliäs ura teatterissa ja televisiossa on vaatinut veronsa perhe-elämässä. Intohimo työhön näkyi kotioloissa siten, että isä piipahti vain nopeasti syömässä ja nukkumassa, jotta teatterilavalla jaksoi painaa taas iltaan asti. Kinnunen ei ole silti koskaan potenut huonoa omaatuntoa isänä olemisesta.

– Ei siinä oikein ennättänyt. Lapset keikkuivat ja kasvoivat mukana, hän miettii.

– Teatterityö on vuorotyötä vuorotta, päivin illoin. Voisin sanoa, että se oli viisikymmentä vuotta pelkkää ruuhkavuotta.

Kinnunen pitää uran ja perheen yhteensovittamista persoonakysymyksenä. Teatterityö on elämäntapa, eikä teatterilainen jätä töitään työpaikan ovesta poistuttuaan. Aihetta on myös puitu yhdessä teatteriväen keskuudessa näyttelijäkollegoitten ja heidän jälkikasvunsa kanssa.

– Olemme todenneet, että näyttelijöiden lapset ovat aivan yhtä hyvin kasvatettuja kuin muidenkin. Yhtä lailla heidätkin on koulutettu, syötetty ja vaatetettu, mies vahvistaa.

Kilpailut

Uusimmat