Tulen morsian -elokuvan 18-vuotias päätähti: "Samaistuin hahmon seksuaaliseen heräämiseen"

12.09.2016 14:31 - Anna Hopi

Ahvenanmaan noitavainoista kertova Tulen morsian -elokuva nähdään paraikaa valkokankaalla.

Elokuva tuli ensi-iltaan 9. syyskuuta, ja se on jo herättänyt kiinnostusta suomalaisessa elokuvayleisössä. Päähenkilöä Annaa näyttelee lukioikäinen Tuulia Eloranta. 1600-luvulle sijoittuvaan elokuvamaailmaan oli näyttelijälupauksen mukaan helppo solahtaa, vaikka moni asia tulikin uutena.

- Hämmensi, ettei kouluhistoriassa oltu kerrottu Ahvenanmaan noitavainoista ollenkaan. Tieto tuli ihan uutena, sanoo Tuulia Eloranta.

- Yhteiskunta on muuttunut, mutta elokuvasta löytyy paljon peilattavia asioita. Vaikka elokuva kertoo 1600-luvusta, siinä on tuttuja asioita. Ehkä voi edelleenkin miettiä, mitkä asiat meidän yhteiskunnassa ovat niitä noitavainoja. Hierarkia ja sukupuoliroolit olivat niin erilaisia, nainen ei saanut helposti töitä ja oli sitten yleensä piian roolissa.

"Olin samassa iässä kuin roolihahmo"

Elorannan mukaan oli hauskaa esittää luonnonlapsimaista Annaa, joka ei sovellu muottiin.

- Minun roolihahmoni Anna on aikaansa edellä. Tuon ajan säännöt piti tiedostaa, kun näytteli - miten paljon kirkko vaikutti elämään. Anna ei toimi niiden sääntöjen mukaisesti. Hän katsoo kihlakunnan tärkeää vaikuttajaa, tuomari Psilanderia suoraan silmiin, kun muut eivät uskalla, toteaa näyttelijä.

- Häneen oli helppo samaistua, koska olin itsekin 16-vuotias, kuten hahmo. Samat teemat olivat itsellekin ajankohtaisia kuin hahmolle, kuten vaikka seksuaalinen herääminen. Niitä käsitteli itsekin, kun oli samassa iässä kuin roolihahmo.

Saara Cantellin ohjaama elokuva vahvisti Elorannan suuntaa elämässä.

- Tulevaisuuden haaveet varmistuivat roolin myötä. Haen kyllä teatterikorkeakouluun heti, kun on mahdollista, hymyilee Tuulia.

- Kaikki näytteleminen kiinnostaa elokuvissa ja teatterissa. Olisi hienoa tehdä koreografin töitä, olen tanssinut todella pitkään ja olen juuri nyt tanssilukiossa.

Lue täältä, miten Tuulia löydettiin rooliinsa.

Lue myös: Uutuuselokuva ei peittele naisen halua - kielletystä viettelyksestä syttyy noitavaino

Kilpailut

Uusimmat