Kuva: AOP

Näyttelijäkollegan kuolema järkytti Mikko Leppilampea: "Juttu tuli täysin puskista"

15.09.2016 09:23 - Anna Hopi

Leppilammella ei ollut aavistustakaan näyttelijä Pekka Valkeejärven sairaudesta, johon tämä menehtyi tiistaina.

Näyttelijä Pekka Valkeejärvi kuoli yllättäen pari päivää sitten. Hän menehtyi kotonaan 58-vuotiaana vakavaan sairauteen. Mikko Leppilampi näytteli tähden kanssa Helmiä ja sikoja -elokuvassa.

- Tämä on raskas aihe... Se tuli itselleni yllätyksenä. Pekka oli hyvin yksityinen ihminen. Ei halunnut jakaa ja puhua ulospäin asioista. Sopi hänen luonteeseensa, ettei hän puhunut tilanteesta lainkaan, koko juttu tuli täysin puskista. Reagoin siihen Kalle Holmbergin poisnukkumiseen, pitkä elämä ja hän pääsi rauhaan. Sitä osasi odottaa, kertoo Leppilampi Iskelmän iltapäiväjuontajan Satu Kotosen haastattelussa.

- Kun kuvausten kesken setissä tulee tauko, ja avaan puhelimen katsoakseni uutisia, ja sieltä tulee tällainen otsikko Pekan kuolemasta. Ensimmäinen ajatus oli se, että tässä on nimi mennyt väärin, minun on pakko nähdä väärin.

(kuva: AOP)

"Muistan karhumaisen halauksen"

Leppilammella on vuosien varrelta monia muistoja Valkeejärvestä.

- Olemme tehneet yllättävän montakin sama elokuvaa Valkkiksen kanssa. Ensimmäinen oma elokuva, missä on ikinä päässyt näyttelemään oli Helmiä ja sikoja. Olin täydet epävarmuudet päällä, ja Valkkis näytteli mun isää. Meillä oli paljon kohtauksia, joissa olimme vain me pojat, kokemattomat näyttelijät, Leppilampi muistelee.

- Valkkis oli piti ryhmää isällisesti kasassa. Hänestä tuli lämpöä, tukea ja opastusta. Hän antoi alustaa, mistä ponnistaa. Aina kun sen jälkeen näimme, muistan sen katseen ja äänen ja karhumaisen halauksen, lakonisen huumorin. Ihan poikkeuksellista. Häneltä jäi tosi paljon tekemättä.

Lue myös: Tähdet, tähdet -kilpailijat julkistettiin - mukana Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen

Kilpailut

Uusimmat