Kuva: Senja Rapila

Jari Tervon ikimuistoinen hääpäivä: "Tutut ottivat sydämensä pohjasta osaa"

23.09.2016 10:34 - Anna Hopi

Kirjailija Jari Tervon ja hänen vaimonsa hääpäivässä oli mukana paljon suunnittelematonta tilannekomediaa.

Kirjailijapariskunta Jari ja Kati Tervo ovat olleet naimisissa pitkään. He viettävät joulun alla 25-vuotishääpäiväänsä. Sen kunniaksi onkin hienoa muistella hetkeä, jolloin pari avioitui.

Tuo ikimuistoinen hetki koettiin 20. joulukuuta vuonna 1991, ja tapahtumapaikka oli Helsingissä Pasilan maistraatti. Tervo kertoo, ettei rakkauden päivässä oli läsnä myös paljon tilannehuumoria.

- Todistajina oli tuolloin Katin siskontytär Krisse ja kirjailija Kari Hotakainen. Tilanne oli mennä parodiaksi ja farssiksi. Papin viransijainen oli Raastuvan oikeuden pormestari. Hänellä oli merkillinen tapa, jota emme osanneet aavistaa. Hän toisteli sanoja "Me olemme kokoontuneet tänne...", ja hän myöskin piti taukoja merkillissä paikoissa. Kaikki odottivat kauhulla pormestarin seuraavaa lausetta, kun hän lateli täydellisiä latteuksia toisensa perään, kuvaili Tervo Iskelmän iltapäivälähetyksessä.

Päivä jatkui kirjailijan mukaan yhtä koomisissa merkeissä.

- Hotakainenkin kertoi prosessin jälkeen, että oli kauheasti pokassa pitelemistä. Sen jälkeen menimme meille kotiin ja tarjosimme juotavaa todistajille. Viimeiseksi menimme Katin kanssa syömään Messenius-ravintolaan, jossa oli asiakkaina paljon kirjailija-, kääntäjä- ja mainosväkeä, kertoo Tervo.

- Pöydässämme vieraili kantapöydästä ihmisiä meidän pöytäämme piipahtamaan. Kaikki toisistaan tietämättä ottivat sydämensä pohjasta osaa ja lohduttivat Katia, että ei tämä kauaa kestä ja pian se liitto on ohi.

Lue myös: Jari Tervo: Kirjailijavaimoni Kati arvostelee jokaisen valmiin teokseni - ja löytää aina virheitä

Kilpailut

Uusimmat