Kuva: AOP

Jari Tervo ei halua nähdä idoleitaan: "Voivat paljastua pissapäiksi"

21.10.2016 12:00 - Anna Hopi

Kirjailija Jari Tervo ihannoi monen kirjoittajan terävää kynää, mutta ei koe tarvetta tavata esikuviaan ja innoittajiaan.

Iskelmän iltapäivälähetyksessä Jari Tervo kertoi äskettäin, että arvostaa monia kotimaisia pitkän linjan kirjailijoita. Hän ei kuitenkaan halua tavata heitä luonnossa, koska pelkää kiiltokuvamaisen kuvan särkyvän tosielämässä.

- Minulla ei ole minkäänlaista hinkua tavata kirjailijoita, joita pidän suuressa arvossa. Tiedän sen, että he ovat tavallisia miehiä ja naisia ja he saattavat jopa paljastua, että tämähän aivan vittumainen pissapää tämä jätkä, jota olen pitänyt vuosikymmenet suuressa arvossa, sanoo Tervo.

- Se saattaa vaikuttaa hämmästyttävästi siihen, kun luen hänen seuraavia kirjojaan. Siinä ei ole mitään järkeä.

"Kirja voi olla täydellinen, mutta tekijä on kaukana siitä"

Tervo antaa mielellään medialle haastatteluita, mutta kokee välillä, että omasta teoksesta puhuminen on turhaa. Liialla selittelyllä vie joskus huomion itse aiheesta - ja teos puhuu puolestaan.

- Kirjailijan mielipiteet omista teoksistaan ovat aina mielenkiinnottomia. Jos näen kirjailijahaastattelun televisiossa tai lehdessä, tulee mieleen se, että menepäs pois huitomasta sen teoksen edestä. Sille ei tee oikeutta puhumalla siitä, tokaisee mies.

- Taideteos, kirja, ooppera, maalaus voi olla lähellä täydellisyyttä, mutta sen tekijä on erittäin kaukana siitä. Se, mikä on taiteilijoissa on hyvää, he laittavat sen teoksiinsa.

Lue myös: Jari Tervo: Kirjailijavaimoni Kati arvostelee jokaisen valmiin teokseni - ja löytää aina virheitä

Lue myös: Jari Tervon ikimuistoinen hääpäivä: "Tutut ottivat sydämensä pohjasta osaa"

Kilpailut

Uusimmat