Kuva: Senja Rapila

Jari Tervo perheen vauvavuosista: Opetin pojalleni, että elämässä on muutakin kuin tissi

10.10.2016 12:00 - Anna Hopi

Kirjailija Jari Tervo halusi laajentaa poikansa maailmankuvaa jo silloin, kun tämä oli vasta pieni vauva.

Jari ja Kati Tervon ainoa Kalle-poika on pian 18 vuotta. Vanhemmat tietävät, että se tarkoittaa sitä, että lapsi lentää pian pesästä. Perheen isä arvostaa poikansa läsnäoloa ja myöntää, että voi vaatia totuttelua siihen, ettei tämän huoneesta esimerkiksi enää kuulukaan hevikitaran soittoa.

Iskelmän iltapäivälähetyksessä vieraillut Tervo muisteli isyytensä alkumetrejä ja sitä, miltä tuntui kohdata oma poika ensimmäistä kertaa.

- Meidän keskustelut alkoivat sillä tavalla, että hän nautti useimmiten vain tissiä ja nukahti siihen. Kerran hän nautti tissiä ja jäikin hetkeksi hereille. Tuli outo hetki. Hän katsoi minua silmiin. Mietin siinä, että pitäisi tehdä nyt jotain, koska loimme siinä isä-poika-suhdettamme. En keksinyt mitään muuta kuin sanoin "ooo"... Kalle tuijotti minua hetken ja nukahti uudestaan,  hymyilee mies.

- Seuraavan kerran kun hän oli hereillä ja syönyt juuri tissiä, menin uudestaan hänen luokseen ja tein äänen hänelle uudestaan. Muistan, miten Kallen silmät laajenivat ja hän tajusi, että tässä maailmasssa on selvä rakenne. Kyse ei ole pelkästään siitä, että imetään tissiä ja nukutaan, vaan jossain välissä eteen ilmestyy valtava pää, joka sanoo "ooo"... Uskon, että tällä tavalla alkoi hänen maailmansa hahmottaminen ja rakentaminen.

Lue myös: Jari Tervo: Kirjailijavaimoni Kati arvostelee jokaisen valmiin teokseni - ja löytää aina virheitä

Lue myös: Jari Tervon ikimuistoinen hääpäivä: "Tutut ottivat sydämensä pohjasta osaa"

Kilpailut

Uusimmat