Kuva: AOP

Anu Sinisalo Anna-lehdessä: Erityisherkkyys toi selityksen järjettömälle uupumukselle

14.10.2016 10:54 - Anna Hopi

Näyttelijä Anu Sinisalo mietti vuosia, miksi hän on aina väsynyt sosiaalisten tilanteiden jälkeen.

Anna-lehden haastattelussa 50-vuotias näyttelijätär paljastaa saaneensa paljon apua erityisherkkyys-määritelmästä, josta on puhuttu muutaman vuoden ajan. Elaine N. Aronin erityisherkkyydestä kertovat teokset ovat avanneet monet tajuamaan omaa ominaislaatuaan paremmin. Näin kävi myös Anu Sinisalolle, joka oli vuosia ihmetellyt suurta uupumusta, joka hiipi aina sosiaalisten tilanteiden jälkeen.

- Jos vuosia sitten ihmettelin, miksi olen töiden jälkeen järjettömän uupunut. Kun erityisherkkyydestä alettiin puhua yleisesti, sain ominaisuudelleni nimen. Nyt ymmärrän, miksi uuvun niin helposti. Työni on hyvin sosiaalista ja hektistä. Pysähtyneitä hetkiä ei ole, ja aistiärsykkeitä tulee koko ajan joka puolelta. Sen vastapainoksi tarvitsen palautumisajan, sanoo nainen.

(kuva: AOP)

Hän on oppinut hakemaan itselleen omaa aikaa kotonaan. Sinisalo kertoo nauttivansa erityisesti, kun pääsee oleilemaan hämärään huoneeseen. Lempeät ja pehmeät valaistukset hellivät. Luonnosta ja metsästä saa voimaa, joka auttaa jaksamaan.

Lähde: Anna-lehti.

Lue myös: Antti Reini tulevaisuudessa uudelle uralle? Paljasti haaveensa

Kilpailut

Uusimmat