Kuva: AOP

Vesa-Matti Loiri arvostaa yksinäisyyttä: "Kun olen ihmisten keskellä, osaan näytellä viihtyväni"

21.10.2016 15:45 - Senja Rapila

Arvostettu näyttelijä ja lauluntekijä kertoo uudessa Pyhät tekstit -kirjassaan ajatuksiaan kateudesta, mustasukkaisuudesta ja yksinäisyydestä.

Vesa-Matti Loiri on monen suosikkilaulaja, näyttelijä ja viihdetaiteilija. Vaikka häntä pidetäänkin sosiaalisena viihdyttäjänä, kertoo hän tänään julki tulleessa Pyhät tekstit -kirjassa, että nauttii yksinäisyydestä.

"Yksin oleminen on mulle muodostunut vähän jopa liian helpoksi. Mutta yksinäisyys on surullinen asia. Silloin kaipaa jotain ja on silti yksin. Yksin oleminen on viihtymistä itsensä kanssa. Nykyisin olen enemmän yksin kuin ihmisten kanssa", hän kertoo kirjassa.

"Kun mä olen ihmisten keskellä, mä olen niin hyvä näyttelijä. Mä osaan näytellä että mä viihdyn. Vaikka mielessä raksuttaa mistä saan taksin."

Vesku kertoo myös, että anteeksianto on ollut hänelle aina helppoa. Silti hänelle tulee mieleen pari kertaa, jolloin mustasukkaisuus ja viha ovat saaneet hänet kantamaan kaunaa.

"No olen mä ollut pari kertaa pitkävihainen. Molemmat tapaukset osoittautuivat mun omaksi harhaksi. Kun pääsin näiden parin ihmisen kanssa juttelemaan rauhallisesti, huomasinkin, että olin piirtänyt rumempaa kuvaa ihmisestä. Ja se teko ei ehkä ollut niin tahallinen. Mutta on määrättyjä asioita, joita on vaikee antaa anteeksi. Yksin oleminen on auttanut siihen että niillä asioilla ei enää ole mitään merkitystä."

Kateus on syy vihanpitoon

Vesku myöntää, että myös hän on kadehtinut joitain henkilöitä niin paljon, että kateus on saanut hänet vihaiseksi ja katkeraksi.

"Kyllä kateus on yksi syy vihanpitoon. Kateus on vaikee asia, niin kuin mustasukkaisuus, josta mä en suinkaan ole päässyt vielä eroon, täysin."

"Ja ikävä kyllä, elämän aikana tapaa myös ihmisiä, jotka tekevät tahallaan toisen mustasukkaiseksi. Tietävät mistä narusta vetää. Mutta se ei ole mikään ongelma, enää. Viisi vuotta sitten mä olisin vastannut luultavasti toisella tavalla. Hieman toisella tavalla. Tai jättänyt vastaamatta."

Lähde: Vesa-Matti Loiri: Pyhät tekstit - Syntytarina, Timo Kiiskinen, 2016, WSOY

Lue myös: Jari Tervo ei halua nähdä idoleitaan: "Voivat paljastua pissapäiksi"

Kilpailut

Uusimmat