Kuva: AOP

Ottavatko koulukiusaajat mallia Duudsoneista? - Nyt Duudsonit vastaavat kohukirjoitukseen

01.12.2016 16:30 - Elisa Jalasjoki

Koulukiusatun pojan äiti kirjoitti Helsingin Sanomiin siitä, miten kiusaajat ovat valjastaneet Duudsonien jekut koulukiusaamiseen.

Helsingin Sanomissa äskettäin julkaistu mielipidekirjoitus koulukiusaamisesta kirvoitti nopeasti paljon keskustelua. Kirjoituksessa perheenäiti kertoi pojastaan, jota oli kiusattu koulussa sillä seurauksella, että hän joutunut jäämään kahdeksi päiväksi sairaana kotiin. Äiti kertoi kiusaamisen tapahtuneen tavalla, jonka kiusaajat olivat kopioineet Duudsoneilta Posse-tv-ohjelmasta. 

Duudsonien tiedetään vastustaneen julkisuudessa koulukiusaamista voimakkaasti. Pojan äidin mukaan Duudsonien antama viesti on ristiriitainen. Hänen mukaansa lapsille opetetaan kiusaamisen olevan kiellettyä, mutta samalla erilaiset jekut sallitaan. 

Radio Novan Iltapäivän Anssi Honkanen sekä Niina Backman ottivat yhteyttä ryhmässä toimivaan Hannu-Pekka Parviaiseen, ja pyysivät tältä kommentteja asiasta. 

Parviaisen mukaan on tärkeää ymmärtää, mistä jekussa oikeasti on kyse.

- Haluan korostaa, että jekku on jotakin sellaista, mitä tehdään yhdessä. Se on positiivista tekemistä, jonka jälkeen kaikki nauravat. Itseään heikompaa ei saa jekuttaa ja jekutettavana olevaa kohdetta tulee vaihdella, Parviainen selittää. 

Miehen mukaan pojan tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ollut jekku, sillä lopputulos oli niin rankka.

- Se mihin pojan äiti tuossa viittaa, on meidän kesken Possessa tehty källi. Täytyy kuitenkin muistaa, että ohjelmassa me kaikki tiesimme mitä oli tulossa. 

"On hyvä, että asioita nostetaan pöydälle"

Parviaisen mukaan kiusaaminen edustaa edelleen täysin päinvastaisia arvoja kuin Duudsonit.

- Erittäin valitettavaa että tällaista on tapahtunut. On kuitenkin hyvä, että tämä aihe nostettiin esiin, sillä tarvitsemme sitä, että asioita nostetaan pöydälle. 

Haastattelun lopuksi Parviainen vaati vielä lähettää lämpimät terveiset kiusaamisen kohteeksi joutuneelle pojalle.

Radio Novan Iltapäivää voit seurata maanantaista torstaihin kello 14-18. Liity Radio Novan Iltapäivän Facebook-yhteisöön täällä.  

Lue myös: Duudsonit-tähti paljastaa hurjimman stunttinsa: "Se oli todella kivuliasta"

Lue myös: Duudsonit-tähti rakennusprojektistaan: "Toteutin pitkäaikaisen haaveeni"

Kilpailut

Uusimmat