Kuva: AOP

IS: Suomesta löydettiin uusi eläinlaji - nimettiin suomalaisrokkarin mukaan!

06.03.2017 18:51 - Senja Rapila

Lapista löydetty sienisääskilaji sai nimekseen Sciophila holopaineni Nightwish-muusikko Tuomas Holopaisen mukaan.

Vuonna 2013 Metsähallituksen Luontopalvelujen suojelubiologi Jukka Salmela löysi täysin uudenlaisen sienisääskilajin, jota ei ole aiemmin Suomessa tai missään muualla maailmassa tavattu.

- Huomasin, että onpas ihmeellisen näköinen ötökkä. Ryhdyin selvittämään mikä se on, mutta se ei sopinut mihinkään tunnettuun lajiin. Päätin, että annetaanpa sille nimi, Salmela kertoo Ilta-Sanomille.

Kun Salmela alkoi pohtia nimeä uudelle löydökselleen, hän sai idean. IS:n mukaan Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopaisen kiinnostus luontoa kohtaa inspiroi Metsähallituksen biologia nimeämään tuoreen löytönsä hänen mukaansa.

Uuden löydöksen nimeksi tuli Sciophila holopaineni. Suomenkieliseksi nimeksi Salmela on ehdottanut tuomaanvarjokaista Nightwishin uusimman levyn mukaan. Ilta-Sanomat tietää kertoa, että Endless Forms Most Beautiful -levyn teemana ovat evoluutio ja luonnon monimuotoisuus.

– Korostan, että en ole mikään Nightwish-fani, en ole koskaan edes käynyt bändin keikalla. Nimi johtuu nimenomaan levystä, Salmela kertoo IS:lle.

– Se levy kolahti ihan satasella. Voiko evoluutiosta enää kauniimmin kertoa? Se oli niin upea levy, että päätin, että kyllä Holopainen tällä yhden lajin ansaitsee.

Ilta-Sanomat kertovat, että toistaiseksi tätä erikoista sienisääskilajia on löydetty pelkästään vain Suomesta, itäisestä Lapista Törmäojan Natura-alueelta. Lisäksi lajia on tavattu myös läheltä Vienanmerta Venäjän Karjalasta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös: Nightwishin Floor Jansen: Vuonna 2018 on luvassa jotain spesiaalia

Kilpailut

Uusimmat