Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Putouksen sketsihahmokilpailusta karsiutunut Kaisa Hela: "Ystävät eivät tajunneet hahmoani"

15.03.2017 16:45 - Senja Rapila

Hela kertoo, että aisti olevansa ensimmäinen sketsihahmokilpailusta putoaja, mutta ei pitänyt sitä huonona asiana.

Näyttelijä Kaisa Hela oli ensimmäinen, joka karsiutui tämän vuotisen Putouksen sketsihahmokilpailusta. Kilpailussa Helan hahmo oli Hansvilivili Hansvälimäki, joka herätti ristiriitaisia tunteita katsojissa.

- Olin aika valmistautunut putoamiseen, koska hahmoni aiheutti aika ristiriitaisen vastaanoton sen ensimmäinen lähetyksen jälkeen. Se oli niin erilainen kuin nämä muut, se oli hankalampi hahmottaa - nimenomaan hahmottaa - sen ensimmäisen lähetyksen perusteella, kun on vain pari minuuttia aikaa, Hela kertoo Voice.fi:lle.

- Muut (hahmot) oli helpommin tajuttavissa. Tajusin, että jäin siinä startissa niin paljon jälkeen muista, että olin valmistautunut putoamiseen. Aiheutin niin ristiriitaisia ajatuksia, niin tiesin, että se ensimmäinen putoaja olen todennäköisesti minä.

Hela ei kuitenkaan pitänyt putoamistaan huonona asiana, sillä hän osasi ottaa putoamisen kisasta huumorilla.

- Olen aika paljon tehnyt näitä hommia elämässäni, niin itsetuntoni muokkautunut sellaiseksi, että kyllä se kestää sketsihahmokilpailusta tippumisen. Minua vain lähinnä nauratti se. Plus Hansvilivili Hansvälimäkihän luuli voittaneensa sen!

Ystäviltä suoraa palautetta

Hela kertoo Voice.fi:n haastattelussa myös, ettei ole uskaltanut käydä lukemassa sosiaalisen median palautteita hänen sketsihahmostaan. Vaikka hän on saanut Hansvilivili Hansvälimäen faneilta kiitosta ja kehuja, sai hän ystäviltään suoraa palautetta, joka yllätti.

- Muutamat ystävät sanoivat ihan suoraan, että en tajunnut yhtään mitään siitä sinun hahmostasi. Sitten ajattelin, että jos he olivat sitä mieltä, niin sitten voi olla moni muukin, Hela toteaa.

- Mutta he, jotka sen tajusivat, nehän tykkäsivät siitä todella paljon. Valtaosa heistä olikin lapsia.

Sketsihahmonsa putoamisen jälkeen Hela on saanut jatkuvasti viestejä äideiltä, jotka kertovat, kuinka lohduttomasti lapset itkevät, kun heidän Putous-suosikkihahmonsa putosi kilpailusta.

Putoaminen oli helpotus

Sketsihahmokilpailusta karsiutuminen oli myös näyttelijälle helpotus, sillä hän ei ollut omien sanojensa mukaan mukavuusalueellaan kisassa.

- Tuo ohjelma pitää sisällään aimo annoksen paineita, halusi sitä tai ei, niin ehkä se kovin paine on ladattu siihen sketsihahmokisaan. Niin sitten sain keskittyä siihen kaikkeen muuhun, sen jälkeen minua on peluutettu aika paljon livesketseissä ja viikkokatsauksessa olen myös ollut koko ajan.

- Se on ehkä sellaista mukavuusaluetta minulle lukea niitä jonkun muun kirjoittamia reploja ja tehdä niistä tulkintoja. Ainoa mikä siinä harmitti oli se, että niillä hahmoilla oli hirveästi kaikkea kivaa tekemistä tulossa. Kyllä olisin halunnut nähdä Hansviliviin esimerkiksi luistelemassa!

Lue myös: Minka Kuustonen paljastaa, millaiset Putouksen koekuvaukset olivat!

Lue myös: Putouksen Jenni Kokander otti aluksi paineita tamperelaishahmonsa murteesta: "Ajattelin, etten osaa"

Kilpailut

Uusimmat