Kuva: Senja Rapila

Pate Mustajärvi pohtii maailman tilaa Ylelle: "Aika edesvastuuttomia mulkkuja ollaan välillä"

02.04.2017 19:15 - Iiro Myllymäki

Pate Mustajärvi kertoo Ylen haastattelussa olevansa ylpeä Popedan junttileimasta. Hänelle junttius ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita ahdasmielisyyttä.

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi, 60, avautuu Ylen haastattelussa suhteestaan maailman nykytilaan. Mustajärvi sanoo haastattelussa, ettei halua liikaa ”jeesustella ja paasata” maailmanpoliittisista asioista. Silti hän myöntää, että uutisten seuraaminen pistää hänetkin mietteliääksi.

Muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vähättelevä suhtautuminen ilmastonmuutokseen on hämmästyttänyt Mustajärveä. Ilmastonmuutoksen vaikutukset mietityttävät Mustajärveä lastenlasten tulevaisuuden vuoksi. Millaiseen maailmaan esimerkiksi hänen nuorin, 4-vuotias lapsenlapsensa kasvaa?

- Mitäs sitten, kun lapsi on 34-vuotias. Kyllä me aika edesvastuuttomia mulkkuja ollaan välillä. Mutta on vaikea kysymys, millä tavalla suuntaa ja tietä muutetaan, Mustajärvi sanoo Ylelle.

Äijärokkarin maineessa oleva Mustajärvi kertoo haastattelussa, että bändi kantaa junttileimaansa ylpeydellä. Mustajärvi myös tunnustautuu isänmaalliseksi ihmiseksi. Junttius ja isänmaallisuus eivät kuitenkaan tarkoita miehelle syrjivää asennetta tai rasismin minkäänlaista hyväksymistä.

- Ylpeästi juntti tarkoittaa sitä, että ei sun tarvitse olla ahdasmielinen tai typerä. Jos karaokessa lauletaan Ukkometso äijäporukalla, niin ei se tarkoita sitä, että mennään sen jälkeen kadulle vetämään erivärisiä turpaan. Kyllä rehti duunari on rehti myös elämässään ja suhtautumisessa muihin ihmisiin, Mustajärvi kertoo.

"Eivät ne tiedä, mitä on Madafakin darra"

40-vuotias Popeda julkaisi juuri uuden albumin. Ylen haastattelussa Mustajärvi naljailee nykyhittimusiikista, jossa rehti bändisoitto on saanut väistyä koneiden tieltä. Tosi-tv-ajan idolien edesottamukset saavat muutenkin Mustajärven hymähtelemään.

- Onhan se vähän naurettavaa, kun on voittanut Idolsin, tehnyt yhden levyn ja ollut vuoden tien päällä, tehdään omaelämäkerta. Joskus kyllä tuntuu, etteivät ne tiedä, mitä on Madafakin darra. Kyllä ne sen vielä aikanaan oppivat.

Lue myös: Popeda-nokkamies paljasti eron Paten ja Paulin välillä: "Ihan ämmä"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat