Kuva: Mikko Räsänen

Michael Monroe jätti äänestämättä: "En edes tiennyt, mitkä kunnallisvaalit ovat"

10.04.2017 14:15 - Senni Loikala

Uutta musiikkia julkaissut rokkari Michael Monroe pitää poliitikkojen toimintatapoja tekopyhinä.

Michael Monroeta, 54, ei nähty kuntavaalien vaaliuurnilla. Rokkari vieraili Radio Novan Aamussa Minna Kuukan ja Aki Linnanahteen studiossa ja kertoi, ettei seurannut vastikään päättyneitä vaaleja lainkaan.

- En todellakaan äänestänyt. En edes tiennyt, mitkä kunnallisvaalit ovat, Monroe tuumasi.

Muusikko kertoi, että myös häntä on pyydetty mukaan politiikkaan. Hänen vastauksensa on ollut aina kieltävä.

- Onhan minua pyydetty mukaan ja aina olen sanonut, että ei todellakaan. Esitän asiani biiseissäni ja musiikissani, ilmaisen itseäni taiteellani, muusikko perusteli.

Monroe ei usko, että poliitikot tekisivät työtään silkasta vaikuttamisen halusta. Sen sijaan hän uskoo poliitikkojen motivaatioiden olevan itsekkäät.

- Siellä jauhetaan skeidaa ja siellä on tekopyhää meininkiä mielestäni. Vaikuttaa siltä, että kansanedustajat ovat huolissaan vain palkoistaan ja motivaatio on vain väärä, Monroe aloitti.

- En välitä, koska he välittävät vääristä asioista. Jos he oikeasti välittäisivät, mitä on tarkoitus tehdä, he saisivat jotain aikaan, nyt he vaan puhuvat. Muusikotkin saavat enemmän aikaan.

Michael Monroe julkaisi perjantaina uuden kappaleen One Foot Outta The Grave. (kuva: Mikko Räsänen)

Monroen mukaan politiikka ei toimi sen paremmin maailmallakaan ja antaa esimerkin tästä:

- Afrikkaankin lähetetään hyväntekeväisyyssafkat ja ne jäävät mädäntymään johonkin varastoon, kun paikallinen hallitus ei anna niitä nälkää näkeville ihmisille.

Kerran Monroe on tehnyt poikkeuksen periaatteistaan. Vuonna 2000 hän antoi äänensä Tarja Haloselle presidentinvaaleissa ja on tyytyväinen lopputulokseen.

- Ainoa kerta, kun olen koskaan äänestänyt mitään, oli, kun äänestin Tarja Halosta presidentiksi ja se oli tärkeä asia. Selvästi ääneni auttoi, se oli kivaa. Muuten en edes seuraa politiikkaa enkä näitä kuvioita.

Monroe julkaisi perjantaina uuden One Foot Outta The Grave -kappaleen. Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella kappaleen kokonaisuudessaan alta.

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin kello 6-10. Seuraa Minna Kuukkaa, Aki Linnanahdetta ja heidän ohjelmaansa myös Facebookissa. Pääset tykkäämään Radio Novan Aamun Facebook-sivusta tästä.

Lue myös: Michael Monroe: Luulin, etten toivu enää koskaan

Lue myös: Michael Monroe: Vaimo tietää autoista enemmän kuin minä

Lue myös: Michael Monroe muistelee Hanoi Rocksia lämmöllä: "Se loppui vähän ennen aikojaan"

Kilpailut

Uusimmat