Kuva: AOP

Anna-Leena Härkönen elämänsä muuttaneesta onnettomuudesta Me Naisille: "Ehdin ajatella kuolevani"

01.06.2017 08:37 - Anna Hopi

Kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkösen elämä vilisti silmissä, kun hän putosi vyöryvään koskeen.

Naisen ajatusmaailman muuttanut onnettomuus oli tilanne, joka kävi silmänräpäyksessä. Anna-Leena Härkönen oli viime kesänä pohjoisessa ja kokeili koskenlaskua. Iso aalto kuitenkin käänsi yhtäkkiä veneen ympäri ja kirjailija joutui veden pyörteisiin virran vietäväksi. 

- Pelastajat saapuivat minuuteissa, mutta hetket hyisessä vedessä olivat elämäni pisimmät. Ehdin ajatella kuolevani, sanoo Anna-Leena Härkönen Me Naiset -lehden haastattelussa.

Kuolema oli pyörinyt aiheena paljon kirjailijan mielessä, kun hän työsi uutta Valomerkki-romaaniaan. Viimeiset pari vuotta Härkönen oli ajatellut aihetta enemmänkin, kun rakas isä menehtyi Parkinsonin tautiin pari vuotta sitten vähän naisen 50-vuotispäivien jälkeen. 

Hän sanoo, ette pelkää läheisten menettämistä, vaan enemmänkin järkensä menettämistä surun takia. Viime kesäinen koskionnettomuus mullisti naisen elämän. Hän sanoo karsineensa nyt jokaisen kateellisen, pahansuovan ihmisen elämästään. Lapsuudessa opittu kiltin tytön rooli on ollut siitä lähtien Härköselle liikaa. 

Lähde: Me Naiset. 

Lue myös: Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio näyttelevät lottovoittajia tulevassa elokuvassa

Kilpailut

Uusimmat