Kuva: Mikko Räsänen

Taikakuun Juha Metsäperä unilääkkeistä: " En saanut lääkkeillä oikeaa unta"

01.07.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Kesän yöttömät yöt ja tiukka keikkatahti vaatii veronsa helposti unen suhteen. Taikakuu-yhtyeen solisti on kokeillut monia keinoja nukahtamisen helpoittamiseen.

Taikakuu-yhtyeen solisti Juha Metsäperä, 38, keikkailee yhtyeen kanssa tiiviisti koko kesän. Valoisat yöt ja pitkät keikkamatkat tekevät usein nukahtamista vaikeaa. Kotiin Pälkäneelle saatetaan päästä aamuyöllä ja iltapäivällä pitää jo lähteä seuraavalle keikkamatkalle. 

-Keikan jälkeen ei ikinä saa unta. Kyllä sitä pyörii ja selailee puhelinta, mikä nyt ei ainakaan auta asiaa, Metsäperä kertoo Iskelmä festivaaleilla antamassaan haastattelussa.

Unilääkkeitä ja melatoniiniakin hän on kokeillut, mutta ei ole kokenut niistä olleen mitään hyötyä. 

-En kokenut, että olisin esimerkiksi unilääkkeillä saanut niin sanotusti oikeaa unta. Olin vain entistä väsyneempi aamulla, kun heräsin, Metsäperä kertoo. 

Hän jätti suosiolla lääkkeelliset keinot ja koittaa rauhoittua musiikin avulla. Laulaja on omien sanojensa mukaan kuunnellut erilaisia kohinoita, jotka ovat olleet yllättävänkin rauhoittavia. 

Ikäkriisi ei vielä paina hartioita

Laulaja täyttää parin vuoden päästä neljäkymmentä, mutta mitään ikäkriisin poikasta hänellä ei omien sanojensa mukaan ole. 

-Kyllähän sen huomaa, että ei ole ihan niin nuori ja vetreä kuin joskus oli, mutta vanheneminen on jokaisella edessä. Ei siitä kannata ottaa paineita. 

Keikoilta suunnataan monesti kotiin autolla, joten bilettämäänkään ei usein jäädä.

-Olen varmaan siinä kohdin tullut vanhaksi, että juhlimisen jälkeen palautuminen vie liikaa aikaa, hän naurahtaa. 

Lue myös: Juha Metsäperä: ”En suunnittele tulevaa”

Kilpailut

Uusimmat