Kuva: Mikko Räsänen

Suvi Teräsniska X-Factorista: "En halua tarttua laulajien tekniseen puoleen"

04.07.2017 11:15 - Katariina Auvinen

Laulaja Suvi Teräsniska, 28, toimii uuden kykyjenetsintänohjelman tuomaritiimissä sekä valmentajana. Hänellä on selvä mielipide siitä, millaista artistia Suomi kaipaa.

Laulaja Suvi Teräsniskalla, 28, on nyt kymmenen vuotta takana keikkailua. Suomessa alkaa maikkarilla nähtävä X-Factor, jossa etsitään kyvykkäitä laulajia ja lauluryhmiä. Iskelmä festivaaleilla esiintynyt Teräsniska arvioi olevansa tiukka tuomari, mutta helposti lähestyttävä valmentaja.

Kilpailijahaku on nyt käynnissä. Ensin kilpailijat tuomaroidaan, jonka jälkeen heistä muodostetaan ryhmiä, jotka jaetaan eri valmennettaville. 

-Tuomarina varmasti takerrun niin pieniin hyviin kuin huonoihinkin puoliin, mutta jatkoon menijöiden kanssa luotan sellaiseen luonnollisuuteen. Olen sellainen helposti lähestyttävä ja tavallinen ihminen, ja uskon myös sen olevan yksi minun vahvuuksistani valmentajana, Teräsniska arvioi. 

Teräsniska ei halua puuttua laulajien tekniseen puoleen, koska hän ei koe olevansa siinä vahvoilla. Sen sijaan hän keskittyy henkiseen valmennukseen. 

-En ole ikinä itse ottanut lauluteknisiä tunteja, joten voisin tehdä enemmän hallaa kilpailijoille kuin hyvää. Sen sijaan haluan olla se isosisko ja tuki siinä vieressä, Teräsniska sanoo. 

Suomi kaipaa artistia, jossa on tarttumapintaa

Suomi kaipaa Teräsniskan mukaan sellaista artistia, jolla on tarttumapintaa ja sitä jotain. Ala on niin kilpailtu, että se on laulajan mukaan paras mahdollisuus erottua joukosta. 

-Muistan, että olin keikan jälkeen vuosia sitten roudaamassa itse kamoja ja käärimässä piuhoja kasaan. Lauri Tähkä käveli ohitse ja sanoi minulle, että minun pitäisi olla se kruunun jalokivi, joka loistaa. Ei minun pitäisi roudata kamoja, Teräsniska sanoo. 

Hän oli Tähkän kanssa eri mieltä juuri silloin, koska hän nautti roudaamisesta. Lisäksi pinnalle pääseminen vaati kovaa työtä. Myös tulevan X-Factor voittajan täytyy olla valmis tekemään töitä menestyksensä eteen. 

-Tietyllä tavalla täytyy ymmärtää, että tämä ala vaatii kovaa työtä. Siinä roudataan, valvotaan ja tehdään pitkää päivää. Pitää myös olla valmistautunut tietyllä tavalla siihen yksityisyyden menettämiseen, jos nimi nousee isomman kansan tietoisuuteen, hän aprikoi. 

"Sitä on tietyllä tapaa vapaata riistaa"

Laulaja sanoo, että totta kai voi itse määrittää mitä haluaa omasta yksityiselämästään kertoa.

-Mutta pitää varautua siihen, että julkisuuden henkilöä pidetään tietyllä tavalla vapaana riistana, hän sanoo. 

Teräsniska kuitenkin kertoo, että nykyajan nuorisossa on hyvää se, että päihteet ja alkoholi näyttelevät entistä vähäisempää roolia nykyajan musiikkimaailmassa. 

-Sosiaalisella medialla on ollut varmasti paljon vaikutusta asiaan, koska jos mokailet keikoilla niin kyllä se aika äkkiän sieltä lähtee leviämään esimerkiksi Youtubeen, hän kiteyttää. 

Muina tuomareina ohjelmassa toimivat Michael Monroe, Mikael Gabriel sekä Saara Aalto.

Lue myös: Suvi Teräsniska kesäkeikoista: "Piti miettiä, jaksavatko lapset mukana"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat