Kuva: AOP

Kymppitonni tekee paluun televisioon Cristal Snow'n juontamana - Riitta Väisänen iloitsee

14.11.2017 11:05 - Iiro Myllymäki

Kymppitonni nähdään ensi keväänä FOX-kanavalla.

Legendaarinen Kymppitonni-tv-sarja tekee paluun televisioon. Alun perin vuonna 1985 lanseerattu Kymppitonni nähdään ensi keväänä FOX-kanavalla, ja ohjelman juontaa Cristal Snow. Spede Pasasen kehittämä visailuohjelma on aiemmin tunnettu Riitta Väisäsen juontamana.

- Haluan luoda Kymppitonnista lämminhenkisen kilpailun, jossa julkkikset tuntevat kuin olisivat kotonaan pelaamassa vanhojen ja uusien frendien kanssa. Parasta pelaamisessa on keuliminen ja henkselien paukuttelu, sekä toisille vinoilu ja läpän heitto. Sellaisen Kymppitonnin minä haluan tehdä, Cristal Snow kertoo.

(kuva: AOP)

Kymppitonnin alkuperäinen juontaja ja formaatin omistaja Riitta Väisänen on myös kommentoinut suosikkiohjelman paluuta.

- Kymppitonni on suosituimpia suomalaisia formaatteja kautta aikojen ja olen hyvin iloinen, että se tekee jälleen paluun. Cristal saa pistää parastaan jos haluaa lyödä minun ennätykseni ja juontaa ohjelmaa yli 3000 jaksoa! Ohjelmasta tulee varmasti hyvä ja formaatin omistajana toivon sille tietenkin pitkää ikää ja suurta menestystä, Väisänen sanoo.

Jokaisessa jaksossa nähdään viisi julkisuudenhenkilöä, jotka yrittävät arvata sanoja vihjeiden perusteella. Kukin kilpailija pääsee vuorollaan valitsemaan sanan ja antamaan siitä riittävän haastavia vihjeitä, jotta kaikki eivät arvaisi mistä sanasta on kyse. Jos yksi kilpailija tietää oikean vastauksen, keräävät sekä hän, että kysyjä isoimman mahdollisen pistemäärän. Jos kaksi tai useampi kilpailija arvaa sanan oikein, pistemäärä pienenee. Kysyjä saa miinuspisteitä jos kukaan ei tiedä vastausta, tai vastaavasti kaikki tietävät vastauksen. Kisaajilla on myös mahdollisuus käyttää jokerisanaa, jonka avulla sekä kierroksen voitto, mutta myös tappio, on mahdollista tuplata.

Jokaisen jakson eniten pisteitä kerännyt kilpailija pääsee etenemään finaalijaksoon, jossa viisi voittajaa kisaa kymppitonnin potista. Finaalijaksoja nähdään kaksi, ja voittajat saavat lahjoittaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle voittorahansa.

Lue myös: Riitta Väisäsen ideoima uutuussarja tuo legendaariset missit saman pöydän ääreen: "Ei jännitä"

Kilpailut

Uusimmat