Kuva: Senja Rapila

Anna Abreu: "Minua on seksualisoitu!"

22.11.2017 17:45 - Anna Hopi

Anna Abreu ottaa uudella kappaleellaan kantaa naisen oikeuteen päättää omasta kehostaan.

Poptähti Anna Abreu, 27, on kaikessa hiljaisuudessa luonut nahkaansa uusiksi. Marraskuussa hän yllätti poistamalla kaikki Instagram-tilinsä kuvat. Pian tämän jälkeen laulaja lyhensi Spotifyssa artistinimeään pelkäksi Abreuksi.

Lopulta päivänvalon näki tähden Soo Soo -single. Anna Abreu kertoo työstäneensä yli vuoden päivät rauhassa tuottajansa Tidon kanssa uutta levyä, jonka ensimaistiainen on uunituore single.

- Halusin henkisellä tasolla aloittaa alusta - ilman rajoituksia ja sääntöjä, hän perustelee Voice.fi -sivuston haastattelussa.

- Ei tämä ole mikään yhden päivän päätös. En edes ajatellut tekeväni mitään isoa muutosta. Olemme Tidon kanssa etsineet sitä, kuka olen artistina, ihmisenä ja biisinkirjoittajana. Nimenvaihdos ja kaikki kumpusi omasta halusta rikkoa oman päänsisäisiä sääntöjä.

(kuva: Senja Rapila)

"Ihmisillä on tietty mielikuva minusta"

Idols-ohjelman kautta julkisuuteen tullut Anna Abreu sanoo ymmärtäneensä viimeisen vuoden aikana artistiutensa ytimen.

- Olen kasvanut julkisuudessa 16-vuotiaasta lähtien. Se on vaikuttanut niin, että olen joutunut rakentamaan ympärilleni suojaavan kuoren. Kun vuosia on tullut lisää, itsetuntoni on karttunut ja olen päästänyt irti tarpeesta miellyttää. Aikaisemmin pelkäsin, että enhän ärsytä ketään, hän sanoo.

- Olen muuttunut näiden vuosien aikana ihmisenä ja artistina. Ihmisillä on tietynlainen mielikuva minusta ja minulla on mielikuva siitä, miten minut nähdään. Näistä piti päästää irti, kun halusin löytää itseni artistina, hän summaa.

- Ihmiset eivät ole nähneet vielä kaikkia puoliani. Vaikka olisin ollut auki, en ole kyennyt näyttämään kaikkia piirteitäni. Pystyn nyt seisomaan enemmän oman tekemiseni takana. Nyt ajattelen niin, että ihmiset voivat vihata tai rakastaa, kunhan he kuuntelevat musiikkiani.

Laulaja sanoo löytäneensä tuottajansa kanssa selkeän näkemyksen uransa isoihin linjoihin.

- Näen vain maalin, en tiedä kaikkia etappeja. Haluan olla artistina pitkään ja toivottavasti joskus Suomen isoin artisti. Olisi väärin väittää, etten haluaisi vetää isoilla lavoilla, että kaikki kuulisivat musiikkiani, tuntisivat biisit ja pystyisivät samaistumaan kappaleisiin, hän summaa.

- Se, mikä biisin Spotify-sijoitus on, ei ole merkityksellistä. Olen jo nyt kiitollinen, että olen saanut tehdä pitkään uraa.

(kuva: Senja Rapila)

"Naisia on seksualisoitu mediassa"

Tuore Soo Soo -single ottaa kantaa monien huulilla olevaan aiheeseen, nimittäin omien rajojen asettamiseen. Anna Abreulle on sydämen asia, että nainenkin saa puhua asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

- Minulle on ollut todella tärkeä arvo, että päätän itse milloin minuun kosketaan. Vaikka kuinka antaisit ymmärtää jotain, sinuun ei voi koskea ilman lupaa. Kappale kertoo kehon itsemääräämisoikeudesta. Jos biisin haluaa kuulla vain flirttaavana seksibiisinä, sekin on ookoo, mutta kantava ajatus on se, että "soosoo, mä sanon sitku se on ookoo", Abreu summaa.

- Väitän, ettei Suomessa ole yhtään naisartistia, joka ei olisi kohdannut Suomessa jonkinasteista rajan ylitystä. Oli se keikoilla huutelua tai mitä vaan. Jos tällainen artisti löytyy, hän on todella onnekas. Keikoilla ihmiset saattavat ottaa vääristä paikoista kiinni tai kosketella, kun menet lähemmäksi lavaa. Se on yleistä, hän kertoo.

- Naisia on seksualisoitu mediassa niin kauan kuin olen ollut tällä alalla. Minuakin on seksualisoitu. Ajattelen, että biisi tuli oikeaan aikaan, vaikka olikin sattumaa, että samaan aikaan tuli #metoo-kampanja. Uutisointi on ihan erilaista nais- ja miesartistien kohdalla. Jos nainen voittaa Emma-palkinnon tai vetää keikan, isossa osassa uutisjutuissa puhutaan silti siitä, mitä hänellä oli yllään.

Kuuntele Soo Soo -kappale alta.

Lue myös: Anna Abreu paljasti IS:lle kokemuksensa seksuaalisesta ahdistelusta: "Lamaannuin täysin"

Kilpailut

Uusimmat