Kuva: AOP

Suosikkinäyttelijä Kati Outinen Kotiliedessä: Olen varma, että sairastun Alzheimeriin jonakin päivänä

07.12.2017 10:24 - Henna Koste

Kati Outinen ei halua selvittää, onko perinnöllinen riski sairastumiseen kohonnut.

Jussi-palkintoja kahminut suosikkinäyttelijä Kati Outinen, 56, on menettänyt molemmat vanhempansa lyhyen ajan sisällä. Hänen isällään oli Alzheimerin tauti. Myös isoäidillä oli samanlaisia oireita. Äiti menehtyi keuhkosyöpään.

Outinen kertoo tuoreessa Kotiliesi-lehdessä pitävänsä tiukasti kiinni terveellisistä elämäntavoista, joihin kuuluvat vahvasti puhdas ruoka, hyvät rasvat, kasvikset ja liikunta. 

Hän uskoo, että Alzheimer saattaa olla heidän suvussaan perinnöllinen. 

”Olen ihan varma siitä, että minäkin sairastun Alzheimeriin jonakin päivänä. Totta kai ajatus kauhistuttaa minua, mutta yritän pitää elämäntapani sellaisina, että sairaus puhkeaisi mahdollisimman myöhään.”, näyttelijä kertoo lehdessä.

Mitään viitteitä naisen muistin huonomisesta ei ole ollut. Outinen ei kuitenkaan halua testauttaa geenejään ja selvittää onko perinnöllinen riski sairastumiseen kohonnut.

”Tähän ikään mennessä olen oppinut, että elämä ei ole kontrolloitavissa, vaan aina voi tapahtua mitä vaan. En tajua, mitä iloa siitä tiedosta minulle olisi. Mieluummin elän päivän kerrallaan.”, hän toteaa.

Lähde: Kotiliesi

Lue myös: Kuinka hyvä muisti sinulla todellisuudessa on? Tee simppeli testi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat