Kuva: MTV3

Salkkarit-tähti muistelee ohjelman kuvauksia 90-luvulla: Ohjaaja hermostui näyttelijöiden käytökseen

29.01.2018 18:45 - Senja Rapila

Pete Lattu muistelee kertaa, kun Salkkareiden nuoriso sai jakson ohjaajan korottamaan ääntään levottomalle teinilaumalle.

Näyttelijä Pete Lattu, 38, muisteli Voice.fi:n kanssa Salkkarit-suosikkiohjelman kuvauksissa pilalle menneitä kohtauksia ja sitä, kuinka paljon "bloopers"-materiaalia todellisuudessa tulee kuvausten aikana. Hän myöntää,  ettei kohtaukset useimmiten mene ensimmäisellä kuvauskerralla purkkiin.

- Jos kaikista mokista tehtäisiin koostevideoita, sitä kamaa olisi enemmän kuin sitä draamaa, Lattu nauraa Voice.fi:n haastattelussa.

- Ei niitä kuvausmokia tule joka kerta, mutta useammin kohtaus ei mene ensimmäisellä kerralla purkkiin. Tietenkin on myös paljon sellaista, että on mikin varjo kuvissa, tai kuvaaja ei ole ollut ihan skarppina. Tällaista teknistä on todella paljon. Mutta kyllä me näyttelijäyhdistyksen puolesta kannamme kortemme kekoon myös tässä asiassa niin, että aina ei mene ensimmäisellä otolla ne jutut.

Entä onko kuvaukset joskus menneet niin mönkään, että tuotantotiimi on hermostunut näyttelijöihin?

- On toki joskus, ehkä silloin kun oli 18-vuotiaana täällä. Voi olla, että silloin sitä levottomuutta oli ehkä enemmän kuin nykypäivänä. Muistan kuinka joskus joku ohjaaja on joutunut ihan korottamaan ääntään meille silloin 90-luvun puolella.

- Se oli kohtaus, jossa oltiin me sen aikaiset teinit. Siinä oli paljon nuorisolaisia läsnä ja meillä oli todella hauskaa. Sitten oltiin varmaan vähän myöhässäkin ja tämmöistä. Sitten kun se oma vitsi olikin sitten paljon hauskempi kuin se työtilanteeseen keskittyminen, Lattu muistelee.

Välillä levottomuus voi johtaa myös siitä, jos harjoitusten aikana näyttelijöiden välille on kehittynyt joku oma vitsi esimerkiksi "hassuista" repliikeistä.

- Ja tietenkin joskus tulee sellaisia, että jostain tähtien asennosta johtuen joku repliikki voi muodostua sellaiseksi, että sitä ei voi sanoa pokkana. Se on ehkä voinut olla joku vitsi, joka on tullut silloin harjoitusten aikana, kun ollaan käyty läpi vuorosanoja ennen kuvausta. Sitten kun pitäisi vakavalla naamalla pystyä se tekemään, se ei ehkä välttämättä ensimmäisellä tai välttämättä neljännelläkään kerralla onnistu.

Lue myös: Salattujen Elämien pilalle menneet kohtaukset saavat nauramaan vatsa kippuralla - katso

Lue myös: Salkkarit-näyttelijän 14 vuoden avioliitto päättyi eroon: "Emme halunneet omistaa enää edes toisiamme"

Kilpailut

Uusimmat