Kuva: Senja Rapila

Me Naiset: Paula Koivuniemi, 70, ei poistu kotoaan meikittä: "Laittautuminen tuntuu jo työläämmältä"

08.03.2018 10:15 - Iiro Myllymäki

Paula Koivuniemi kertoo Me Naisille, että haluaa olla huoliteltu lähtiessään ihmisten ilmoille.

Ikisuosikki Paula Koivuniemi, 70, kertoo Me Naisille elävänsä täyttä elämää. Naisella on edelleen aktiivinen ura ja sosiaalinen elämä. Koivuniemi hankkii hengenravintoa käymällä säännöllisesti konserteissa ja teatterissa. Ulkonäkö on laulajalle tärkeä asia eikä hän juuri koskaan poistu kotoaan ilman meikkiä.

- Vuodet ovat tehneet sen, että laittautuminen tuntuu jo työläämmältä. En silti halua lähteä ihmisten ilmoille ilman meikkiä tai pipo vinossa, haluan olla huoliteltu. Asun Aleksanterin teatterin naapurustossa ja joskus saatan viuhahtaa sinne näytökseen takariviin rillit päässä ja laittautumatta, Koivuniemi kertoo Me Naisille.

Koivuniemi tiedostaa, että hänen ei tässä iässä ja hänen asemassaan tarvitsisi enää tehdä töitä. Hän kuitenkin rakastaa ammattiaan niin paljon, että lopettaminen ei ole näköpiirissä.

- Olen hyvässä kunnossa, ääneni toimii ja tykkään ihmisistä. Haluan esiintyä, olen tehnyt sitä aina. Koen myös, että kotiin jäädessäni hellittäisin otteeni elämästä. Minussa on vielä liikaa virtaa ja energiaa siihen.

Seuraavaksi Koivuniemi uskoo tekevänsä musiikkia big band -tyylillä ison orkesterin kanssa. Ensi kesälle on kuitenkin tiedossa muutamia festarikeikkoja.

- Alkuvuosina jännitin enemmän, mutta koskaan en ole tuntenut oloani epävarmaksi lavalla. Siellä tarvitaan itsevarmuutta ja herkkyyttä. On arvokasta voida liikutella ihmisten tunteita. Joskus siinä vain saattaa liikuttua itsekin. Jos herkistyn kesken laulun, siinä menee monta tahtia hukkaan, Koivuniemi sanoo.

Lue myös: Paula Koivuniemi julkisuudesta: "Jos pitää kulkea kadulla huppu päässä, on väärällä alalla"

Lue myös: Paula Koivuniemi, 70, ei halua itsestään elämäkertaa: "Musiikki jää minusta elämään"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat