Kuva: Mikko Räsänen

Ylinopeus vei Katri Helenan ajokortin hyllylle - erikoinen esine muistuttaa hölläämään kaasujalkaa

14.03.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Katri Helena paljastaa ärsyyntyvänsä myöhästymisestä, mutta kiire ei ole ollut hänen ylinopeutensa syynä.

RadioPlayn Sadun Sunnuntaivieras -osiossa Satu Kotonen tiedustelee laulaja Katri Helenalta, 72, tämän ajotaidoista. Kilometrejä on ehtinyt kertymään vuosikymmenien uran aikana niin paljon, ettei niitä tohdi edes laskea. Suomalaisten rakastama laulaja haluaa olla aina ajoissa, mutta ylinopeutta hän ei kiireen vuoksi aja. Sen sijaan, hän on kurvaillut korttinsa hyllylle ihan muiden syiden vuoksi. 

- Eläydyn niin vahvasti ajamisen aikana. Muistan nuorempana, että olin ajamassa Jyväskylästä Tampereelle ja harjoittelin samalla Anna mulle tähtitaivas -laulua. Lauloin kurkku suorana koko matkan. En kiinnittänyt huomiota ajonopeuteen, joten kurvasin suoraan poliisin tutkaan, ja ylinopeutta totta kai, hän nauraa. 

Poliiseille hän selitti asian, kuten se olikin. 

- Konstaapeli kuitenkin kertoi, että kaasujalan tulisi laulamisesta huolimatta pysyä paikoillaan, Katri Helena kertoo. 

Nainen sanoo, että sakot olivat sen verran tuntuvat, että ne hän kyllä muistaa. Toinen kerta oli aivan muutama vuosi sitten, kun laulaja oli lähdössä Turkuun laivakeikalle. Hänen jääkaapissaan oli mansikkaleivos, jonka hän päätti käydä viemässä omalle äidilleen, joka asuu aivan lähellä. 

- Siinä sitten ajattelemattomuuttani ajoin tutkaan alamäessä. Siitähän se kortti lähti ja jouduin kävelemään vähän matkaa, hän kertoo. 

Keikalle meno onneksi onnistui, koska hänellä oli kuski. Se tapaus kuitenkin herätti hänet niin hyvin, että hän päätti olla ajamatta ylinopeutta. 

- Silloin päätin, että nyt tämä loppuu. Minulla on pieni tonttu kojelaudalla, joka muistuttaa minua asiasta. Onneksi minulla vakionopeudensäädin, jonka asetan aina hyvin tarkasti sallittuun ajonopeuteen, laulaja sanoo. 

"Minulla on hyvin kärkäs omatunto"

Katri Helena sanoo, että hän ei halua ikinä tuottaa ihmisille pahaa mieltä. Juuri senkin vuoksi hän huolehtii siitä, että on aina ajoissa sovitussa paikassa. 

- Täytyy sanoa, että ärsyynnyn, kun näen huolimattomuutta ja myöhästelyä. Tajuan kyllä pitää suuni kiinni tällaisessa tilanteessa, hän lisää. 

Nuorempana hän on ollut muutaman kerran myöhässä tai viime tipassa keikalla. Siitä on jäänyt ikävät muistot. 

- Minua hävetti niin paljon. Minulla on hyvin kärkäs omatunto, joten sen vuoksi huolehdin aikatauluista, laulaja kiteyttää. 

Laulaja ja Kotonen juttelevat myös julkisuudesta ja perheestä. Millainen mummi Katri Helenasta kuoriutuu kotona? 

Lue myös: Televisiosta tuttu Paula Noronen kiusaantuu nähdessään itsensä tv:ssä - eihän kukaan siitä nauti

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat