Kuva: MTV

Riitta Väisänen muistelee Spede Pasasta: "Ei sitä koskaan tiedä, jos hänen numeronsa vielä soi"

10.04.2018 17:15 - Senja Rapila

Riitta Väisäsen ja Pertti "Spede" Pasasen suhde kesti toistakymmentä vuotta. Riitta kertoo, että säilyttää vielä tänäkin päivänä hyvän ystävänsä puhelinnumeroa puhelimessaan.

Tänään televisiossa nähdään MTV:n Kaunis elämä -sarjan viimeinen jakso, jossa vuoden 1976 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa ja Miss Eurooppa Riitta Väisänen kertoo tarinoita oman elämänsä varrelta.

Ohjelman kuvauksissa hän puhuu muun muassa suhteestaan edesmenneeseen viihdemoguli Pertti "Spede" Pasaseen sekä Kymppitonni-televisiosarjasta. Spedellä on ollut Riitan elämässä valtava rooli niin töiden saralla kuin myös henkilökohtaisessa elämässä, nimittäin pariskunta seurusteli toistakymmentä vuotta, ennen kuin pari erosi Riitan salasuhteen vuoksi. Eron jälkeen pari kuitenkin pysyi ystävinä.

Riitta paljastaa ohjelmassa, että soitti ystävälleen vain hetkeä ennen tämän kuolemaa intuition ohjaamana. Spede menehtyi yllättäen sydänkohtaukseen kirkkonummelaisella golfkentällä vuonna 2001.

–  Pertti oli just siellä golfkentällä ystäviensä kanssa pelaamassa ja sitten sanoi mulle, että hän menee tonne klubille. Että hän menee kahville. Se oli viimeinen puhelu. Siitä meni varmaan kaksi minuuttia, niin Perttihän kuoli. Tai oli mennyt tajuttomaksi, eikä häntä saatu siitä sitten virkoamaan.

Riitta myöntää, että rakkaan ystävän ja entisen rakastetun kuoleman tajuamisessa meni todella pitkään. Henkisenä ihmisenä Riitta uskoo myös saaneensa Spedeen yhteyden kuoleman jälkeen.

– Mulla on vieläkin puhelimessa Pertin puhelinnumero. Ei sitä koskaan tiedä, jos se soi vielä se numero, ei tiedä.

Katso koko Kaunis elämä -sarjan jakso tänään tiistaina MTV3-kanavalta kello 21:00.

Lue myös: MTV: Vesa-Matti Loiri viimeisistä Uuno Turhapuro -elokuvista: "Niistä puuttui sielu"

Lue myös: Suomalaisjulkkikset muistelevat hetkeä, jolloin he tapasivat ensikerran Uuno Turhapuron - katso

Kilpailut

Uusimmat