Kuva: Nelonen

Yllätys Selviytyjät Suomi -sarjassa: Yksi kilpailija esittää tyhmää, juoniikin salaa voittoa!

11.04.2018 13:45 - Mikko Räsänen

Ilari Sahamies saattaa olla Selviytyjät Suomi -sarjan suurin yllättäjä.

Ilari Sahamies on näyttänyt Selviytyjät Suomi -sarjan perusteella haluttomalta osallistumaan koko kilpailuun. Sahamies on luovuttanut monet tehtävät heti alkumetreillä, hän on keskittynyt leirissäkin vain laiskottelemaan ja pudotusäänestyksissäkin hän on vaikuttanut tahdottomalta seuraajalta, joka äänestää niin kuin muut haluavat hänen tekevän, eikä aina edes ymmärrä pelin henkeä.

Valveutuneimmat katsojat ovat ehkä osanneet pysähtyä miettimään, miten on mahdollista, että kovasta kilpailuvietistään tunnettu pokeriammattilainen ei yhtäkkiä vaikutakaan olevan kiinnostunut voitosta? Ja miten on mahdollista, että Sahamies, joka osaa pokeriympyröissäkin hetkessä laskea todennäköisyyksiä ja laatia strategioita, ei Selviytyjissä vaikuta ymmärtävän ollenkaan pelin taktisia kuvioita?

Vastaus onkin ilmeinen. Sahamies haluaa voittaa ja ymmärtää pelin hengen täydellisesti. Hän vain antaa muiden kilpailijoiden ja tv-katsojien luulla jotain aivan muuta. 

Koska Sahamies luovuttaa kaikki kilpailut ja vaikuttaa äänestyksissäkin lampaalta, ei kukaan pidä häntä uhkana. Siksi Sahamies on pysynyt viikosta toiseen ohjelmassa mukana. Joka jaksossa tuntuu olevan aina joku muu suurempi uhka, jonka pudottaminen on muille tärkeämpää kuin Sahamiehestä eroon hankkiutuminen.

Vain Sahamiehen kanssa liiton tehnyt Juhana Helmenkalastaja on tajunnut pokerinpelaajan valtavan bluffin.

- Ilari on sellainen, joka haluaa voittaa. Se on kuitenkin moninkertainen Suomen mestari biljardissa ja maailmanluokan pokerinpelaaja. Hän haluaa voittaa ja on tottunut voittamaan, Helmenkalastaja kertoo Voice.fi:n pitkässä videohaastattelussa.

Helmenkalastaja kannustaakin katsojia seuraamaan tarkasti Sahamiehen tekemisiä.

- Tätä tilannetta onkin tosi hauska katsoa kotisohvalta. Kun tämä kisa alkoi, niin siellä muut kilpailijat aliarvoivat joitakin pelaajia. Esimerkiksi Kalle, Kai ja Sara aliarvoivat minua. Ja Ilaria aliarvioivat kaikki - paitsi minä.

Helmenkalastaja paljastaa hetken, jolloin hänelle selvisi, että Ilari Sahamies on oikeasti piinkova peluri. Tuo oli hetki, jolloin Ilari hetkeksi unohti laiskan ja välinpitämättömän miehen roolinsa.

- Ilarilla on yhden ainoa kerran pokerinaama ja -eleet pettäneet. Se oli ihan alkujaksoissa, kun Ilari sai tiedon, että nyt koskemattomuusamuletti on paikassa, mihin hän oli Saran kanssa saanut vihjeen. Ilari lähti silloin niin lujaa, että hän juoksi sata metriä alle 12 sekuntiin. Minä katsoin ja tajusin, että homma selvä, leima otsaan Ilarille ja se todellakin pelaa. 

- Siitä eteenpäin minä tiesin, mikä on Ilarin strategia. Mutta vaikka nyt ollaan jo kymmenennessä jaksossa, niin se ei ole vieläkään selvinnyt kenellekään muulle kilpailijalle. Ei vieläkään!

- Ne aliarvioi Ilaria koko ajan. Me ollaan Ilarin kanssa tuossa vaiheessa naurettu keskenämme jo pari viikkoa sille, miten muut ovat ihan pihalla. Katjakin pitää Ilaria ihan daijuna. 

- Sama on käynyt katsojille, vaikka heillä on kaikki tieto saatavilla ja he näkevät miten Ilari pelaa. Esimerkiksi hiekankaivuutehtävässä Ilari vain kaivoi vähän ja vilkuili samalla sivuilleen, että ei kai kukaan huomaa, että mä en kaiva.

- Ilari on pelannut todella hienosti ja se tulee vielä yllättämään muutaman kisaajan. Vitsi, että mä diggaan Ilarin tyylistä, Juhana jakaa kehuja. 

Katso alta Juhana Helmenkalastajan haastattelu, jossa hän tekee paljastuksia Ilarista, muista kilpailijoista ja taktisista kuvioista kilpailun taustalla. 

Lue myös: Nyt puhuu Selviytyjien Juhana Helmenkalastaja: En ole sarjan konna!

Selviytyjät Suomi 
Nelosella
Sunnuntaisin klo 20.30 

Kilpailut

Uusimmat