Kuva: Senja Rapila

Hanna Pakarinen kärsii raskausajan diabeteksesta: "Tuli sellainen olo, että olen huono ihminen"

14.04.2018 09:15 - Emmi Moilanen

Esikoislastaan odottava laulaja kertoo YouTube-videollaan sairastavansa raskausajan diabetesta. Pakarinen on onnistunut löytämään kurjasta tilanteesta myös positiivisia puolia.

Uutisoimme aiemmin laulaja Hanna Pakarisen, 36, paljastaneen YouTube-videollaan odottavansa lasta yhdessä aviomiehensä Risto Niinikosken kanssa. Nyt Pakarinen kertoo YouTube-kanavallaan kärsivänsä raskausajan diabeteksesta.

Pakarisen mukaan sairaus todettiin jo raskauden alussa, raskausviikolla kolmetoista. Uutinen ei kuitenkaan tullut naiselle täysin yllätyksenä.

- Oli pieni epäilys, olen kuitenkin sen ikäinen, että kuulun riskiryhmään, Pakarinen kertoo videolla.

Raskausajan diabetes testataan sokerirasitustestillä. Pakarinen kertoo, että diagnoosi ”ärsytti aluksi.”

- Tuli sellainen olo, että olen huono ihminen, vaikka sanottiinkin, että se voi tulla kenelle vaan.

Raskauskilot ovat pysyneet kurissa

Pakarinen on onnistunut löytämään ikävästä tilanteesta myös positiivisia puolia. Vaikka aluksi uutinen sairaudesta tuntui kauhealta, laulaja kutsuu tilannetta hänen kannaltaan jopa onnenkantamoiseksi.

- Se, että joutuu tarkkailemaan syömisiä ja sokereita niin paljon, välttyy myös raskauskiloilta. Se on sellainen asia mikä monia mietityttää, että nouseeko paino liikaa raskauden aikana ja pääseekö niistä sitten eroon. Se on väistämätön asia, jota useat miettivät vaikka ei pitäisi, Pakarinen pohtii videollaan.

Laulaja kertoo myös, että on löytänyt itselleen sopivan ruokavalion ja -rytmin. Herkuttelu on jäänyt ja Pakarisen vointi on ollut hyvä. Osan ruokailutottumuksistaan laulaja on kuitenkin joutunut laittamaan raskausdiabeteksen myötä uusiksi.

- Se mikä piti opetella oli, että ennen nukkumaanmenoa syödään iltapala. Olen joutunut tarkastelemaan omia syömisiä ihan uudella tapaa, Pakarinen summaa.

Pääset katsomaan Pakarisen videon kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös: Hanna Pakarinen saa lapsen! Kertoi ilouutisen YouTubessa

Lue myös: Hanna Pakarinen naimisiin! Julkaisi asennetta huokuvan hääkuvan

Lue myös: Hanna Pakarinen naimisiin! Julkaisi asennetta huokuvan hääkuvan

Kilpailut

Uusimmat