Kuva: Nelonen

Selviytyjät Suomi -kohu: Suosiiko tuotanto tiettyjä kilpailijoita?

15.04.2018 12:45 - Mikko Räsänen

Juhana Helmenkalastaja ihmettelee, miksi Selviytyjät Suomi -tuotanto halusi tiettyjen kisaajien jatkavan, mutta joidenkin annettiin suosiolla pudota.

Selviytyjät Suomi -kausi on lähestymässä loppuhuipennustaan, mutta jotkut tuotantoyhtiön ratkaisut herättävät kysymysmerkkejä. Vaikuttaa nimittäin siltä, että tuotantoyhtiö suosii tiettyjä kilpailijoita. 

Juhana Helmenkalastaja kertoo tuotantoyhtiön toiminnasta Voice.fi:n videohaastattelussa. Hän antaa ymmärtää, että tuotantoyhtiön puuttuminen peliin sai aikaan sen, että Kimmo Vehviläinen sai jatkaa kilpailussa ja sen sijaan jatkosta putosi James Nikander.

Käänteellä oli suuri merkitys heimon valtasuhteisiin, sillä James oli Juhanan liittolainen, kun taas Vehviläinen kuului vastakkaiseen Sampo Kaulasen ja Janni Hussin liittoumaan.

- Olen tuotantoryhmälle sitä mieltä, etten oikein arvosta heidän tekemäänsä peliliikettä. Kimmo oli niin väsynyt tuossa vaiheessa, että hän oli jo päättänyt, että hän lopettaa ja luovuttaa. Muistan, kun kävelimme heimoneuvostoon ja olimme siinä jonossa, niin Kimmo Vehviläinen napattiin psykologin toimesta sivuun.

- Mietin, että mitähän nyt tapahtuu. Ja kohta Kimmo tuli takaisin.

- Vasta nyt kotisohvalta katsoessa selvisi, että psykologi psyykkasi Kimmon jatkamaan. Se on minun mielestäni vähän väärin. Psykologeja tarvitaan tuossa kisassa, koska se on raju juttu, mutta psykolgoien tehtävä ei ole erityisesti nostaa jotain kisaajia ja pitää heitä mukana pelissä. 

Juhana huomauttaa, että muut kilpailijat eivät saaneet samalla tavalla psykologien apua.

- Ihan samalla tavalla Cristal Snow oli niin väsynyt ja hänellä koko kuvio levisi, että hän oli päättänyt, että hän luovuttaa. Hänkin oli siis jo ikään kuin luovuttanut. Eihän sitä kuitenkaan kannateltu, että "jatka, jatka, jatka!", mutta Kimmo Vehviläistä kannateltiin. 

Juhana muistuttaa, että pelin henki on se, että saarella psyykkeen pitääkin joutua koville. Katso alta videohaastattelu, jossa hän kertoo muun muassa siitä, millaisia vaikeita hetkiä hänellä ja muilla kilpailijoilla oli matkan varrella.

Lue myös: Selviytyjät Suomi: Sampo Kaulasen silmät paloivat!

Lue myös: Menikö Selviytyjät Suomi -riitely liian pitkälle? "Muualla tuota kutsuttaisiin koulukiusaamiseksi!"

Lue myös: Nyt puhuu Selviytyjien Juhana Helmenkalastaja: En ole sarjan konna!

Selviytyjät Suomi
Nelosella 
Sunnuntaisin klo 20.30

Kilpailut

Uusimmat