Kuva: Shutterstock

Tunnetut suomalaiset kertovat, mitä he tekivät täyttäessään 18 vuotta - lue tarinat

11.10.2018 07:45 - Katariina Auvinen

Tarinansa jakavat muun muassa Janna, Ressu Redford, Juha Tapio, Saara Aalto sekä Jukka Poika.

Iskelmä juhlii 18-vuotistaivaltaan 11-12. lokakuuta synttäriristeilyn merkeissä. Niin Iskelmän juontajat kuin julkisuudenkin henkilöt paljastivat, miten he viettivät 18-vuotissyntymäpäiviään. 

- Kyllä se varmasti oli niin, että menin heti discoon Turussa kavereiden kanssa. Enköhän heiluttanut hanuria Michael Jacksonin tahtiin, kertoo Ressu Redford, 57, Iskelmän haastattelussa. 

Ressu Redford (kuva: Toni Lund)

Laulaja Jannan, 36, syntymäpäivät eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. 

- Kyllä muistan, että syntymäpäiväni olivat aika railakkaat, varsinkin kun pääsin omilla papereillani baariin sisälle. Se ei mennyt aivan putkeen, koska olin mennyt isoveljen tyttöystävän papereilla Vantaan Tikkurilassa baariin jo kahden vuoden ajan. Jäin silloin kiinni pokeille ja en päässyt sisään, Janna muistelee. 

Janna (kuva: Mikko Räsänen)

Juha Tapiolle, 44, 18 vuotta täyttäminen merkitsi vapautta, varsinkin kun hän sai ajokortin.

- Se toi vapautta päättää omista asioista. Muistan, että syntymäpäivänäni lähdin koulusta kesken välitunnin ja menin lähikauppaan ostamaan oluen, koska pystyin tekemään sen, Juha Tapio kertoo. 

Juha Tapio (kuva: Mikko Räsänen)

Laulaja Saara Aalto, 31, muistaa, että oli syntymäpäivänään Irlannissa kuororeissulla.

- Sieltä lensin Helsinkiin, jossa menin suoraan pääsykokeisiin ja pääsin sisälle. Se oli sellainen itsenäistymisen vuosi, Aalto kertoo. 

Saara Aalto (kuva: Emmi Moilanen)

Jukka Poika, 38, kuvailee olleensa hyvin laiha 18-vuotiaana ja kärkäs.

- Olin hyvin paljon jotain mieltä. Täysi-ikäistyminen oli kuitenkin iso juttu. Baareihin meneminen ei ollut kovinkaan uusi juttu, koska olin käynyt veljeltä lainatuilla papereilla jo 17-vuotiaana kuppilassa, hän kertoo. 

Jukka Poika (kuva: Senja Rapila)

Iskelmän aamun juontaja Mikko Siltala kertoo, että hän vietti täysi-ikäistymistään Ikaalisten kylpylässä. 

- Vietin isolla kaveriporukalla syntymäpäiviäni Ikaalisten kylpylässä ja ihme kyllä suurimmilta haavereilta vältyttiin, Siltala kertoo. 

Iskelmän iltapäivän juontaja Satu Kotoselle 18-vuotissyntymäpäivä oli tärkeä virstanpylväs.

- 18 vuotta merkitsi mulle tosi paljon. Tietysti aikuisuutta, mutta se et pääsi baariin laillisesti. Se oli iso juttu. Kävin alaikäisenä kyllä myönnän sen ja oli siis helpottavaa päästä virallisesti, ettei tarvinnut jännittää. Baarin ovella oli nimittäin eräs tuttu henkilö ja häntä ei tietty alaikäisenä halunnut kohdata, mutta täysi-ikäisenä kohtaaminen oli hyvinkin riemukas. Sen lisäksi ajokortin saaminen oli tärkeää, meidän suvussa on paljon autoilijoita ja ite muistan jo pienenä ajatelleeni et joskus mullakin on kortti.

Kotosen syntymäpäiväjuhlat olivat railakkaat ja kestivät kaksi päivää. 

- Tosin toisena juhlapäivänä en päässyt juhliini, koska sairastuin. Ei ollut krapulaa ja siskoni edusti minua niissä juhlissa, Kotonen kertoo. 

Satu Kotonen (kuva: Turkka Korkiamäki)

Iskelmän keskipäivän juontaja Hannu Aholaita ei joutanut juuri sinä viikonloppuna juhlimaan, kun hän virallisesti täytti 18 vuotta. 

- Siihen meni muistaakseni useampi viikko ennen kuin lauantai-ilta näytti musiikkihommista vapaata. Olimme pienellä porukalla soittoruokalassa ja alakerran portsari kyseli paperit. Muistan hämärästi, että siellä oli todella pieni tanssilattia ja dj soitti kuumimpia hittejä muutaman värivalon loisteessa, Aholaita kertoo.

Aholaidan mieleen on jäänyt se tilanne, kun hän sai eteensä oikean drinkkilistan. 

- Sillä listalla ei juurikaan montaa juomaa ollut tyrkyllä. Taisin tilata Pakanakolaa tai jotain vastaavaa äärisokeroitua. Eikä niitä drinkkejä muutamaa enempää juotu, piti olla fiksusti että sinne pääsi jatkossakin sisään. Se poke taisi olla aika
tarkka minkä oloista porukkaa siellä viikonloppuisin pyöri. Pohjat se haistoi heti, hän kertoo. 

Tärkein juttu oli kuitenkin miehelle ajokortti, joka toi aivan uudenlaista vapautta. 

Lue myös: Iskelmän synttäriristeilylle lisää kiinnityksiä - katso ketkä kaikki ovat mukana

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Tsekkaa synttäriristeilyn tapahtumat täältä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat