Kuva: Shutterstock

6 asiaa, joita vanhemmat tekevät, kun lapsi muuttaa omilleen - onko tuttua?

29.10.2018 18:45 - Lauri Kujanpää

Vanhemmat muun muassa saattavat soitella jatkuvasti lapsensa perään.

Jokaisella vanhemmalla on edessään se hetki, kun lapsi muuttaa omilleen pois kotoa. Tilanne voi olla usein outo ja surullinen, mutta myös helpottava, sillä lapsi on nyt aikuinen. Monet nuoret huomaavat, että vanhempien huolenpito ei lopu siihen, kun asutaan eri osoitteissa, ja vanhemmat haluavatkin edelleen olla vahvana osana nuoren elämää.

Vanhemmat ovat tietenkin jatkuvasti huolissaan, joten on hyvä soitella, missä lapset ovat ja kuinka he voivat? Huoli voi olla kova esimerkiksi rahasta ja syömisestä, joten niistäkin kysellään jatkuvasti. Digitaalisen ajan hallitsevat vanhemmat saattavat myös seurata lapsiaan aktiivisesti sosiaalisten medioiden kautta.

Katso alta kuusi asiaa, joita vanhemmat usein tekevät, kun lapsi muuttaa pois kotoa.

1. Vanhemmat soittelevat jatkuvasti perään

Koska lapset eivät enää ole jatkuvan valvovan silmän alla, on heiltä hyvä varmistaa kuulumisia säännöllisin väliajoin. Kenties jopa muutaman tunnin välein.

2. Kun vanhemmat tulevat kylään, tuovat he mukanaan ruokaa

Kyllä, nuoriso saattaa kuolla nälkään, joten on hyvä tuoda aina pientä evästä vierailun yhteydessä. Kyllähän täysi jääkaappi kelpaa lapselle kuin lapselle.

3. Pyytävät jatkuvasti käymään heidän luonaan

Vanhemmat haluavat usein, että lapset käyvät moikkaamassa heitä. Myös yökyläpyyntöjä satelee, sillä on mukavan rentouttavaa, kun lapsi on varmasti turvassa.

4. Neuvovat edelleen siivoamisessa

Kuinka moni on huomannut, että kun äiti ja isä tulevat käymään lapsensa luona, neuvovat he heti siivoamisessa? Kyllä, varmaankin aika moni. Likaiset paikat tai huonosti järjestetyt tavarat saattavat saada heti ankaraa palautetta.

5. Vakoilevat sosiaalista mediaa

Jos vanhemmat ovat hyviä käyttämään sosiaalisia medioita, seuraavat he usein lastensa tekemisiä niiden välityksellä. Aina ei kehtaa soittaa tai viestitellä, joten somen kautta voi seurata, kuinka lapsi voi ja mitä hän oikein puuhastelee.

6. Antavat rahaa tai kyselevät rahatilanteesta

Koska lapsi on vasta lähtenyt omilleen, voi hänellä olla edelleenkin ongelmia taloudenhallinnassa. Tässä vanhemmat neuvovat mielellään, saattavat antaa rahaa sekä kyselevät, onko taloudellisesti kaikki hyvin.

Lue myös: Lauseet, joita kukaan äiti ei halua kuulla - voitko samaistua?

Lue myös: Suosittu kasvatusasiantuntija ihmetteli nykyvanhempien laiskuutta - "Eivät opeta perusasioita?"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat