Kuva: Handout

Neon2-yhtyeen Jussi Rainio: Vainosin ihmisiä humalassa

10.11.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Jussi Rainio kertoo, että hän rakasti alkoholin tuomaa euforian tunnetta.

Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieraana kävi paluun tehneen Neon2-yhtyeen Jussi Rainio. Koko haastattelu on kuunneltavissa RadioPlayn kautta. Jussi Rainion veli oli alkujaan syypää siihen, miksi mies lähti musiikkialalle. Rainio itse suunnitteli tekevänsä töitä autojen parissa. 

Hän on kuitenkin tehnyt päätyökseen musiikkia vuodesta 1992 lähtien. Yhtyeen kulta-aikana 1990-luvulla Rainio myöntää, että vientiä riitti ja korkkikin aukesi useasti. 

- Yllättävän monella on kyllä ollut sellainen käsitys, että mirkkua on riittänyt. Hulluina vuosina tosiaan rapatessa roiskahteli, eihän sitä kukaan uskoisi, jos sen kieltäisi, Rainio kertoo. 

Hän on ollut raittiina yhteensä 15 vuotta. Alkoholi sai Rainion mukaan hänestä esiin yltiösosiaalisen puolen. 

- Olen sosiaalinen, mutta tykkään myös vetäytyä tilanteista ja olen tietyllä tavalla sellainen erakkoluonne. Silloin kun join brenkkua, olin todella yltiösosiaalinen ja juttelin kaikkien kanssa. Jos minulla ei ollut keikkareissujen jälkeen ketään kenen kanssa jutella, otin puhelimen käteen hotellihuoneessa ja soittelin ihmisille sekä vainosin niitä. Pahoittelun siitä, Rainio kertoo. 

- Harmittaako, ettei alkoholia voi enää juoda? Kotonen tiedustelee mieheltä suoraan. 

- Ilman muuta. Rakastin sitä euforiantunnetta ja sitä, kun on edellisenä iltana nauttinut juomaaja herää vielä seuraavana päivän pienessä hiprakassa, niin voi lähteä jatkamaan juomista. Saatoimme veljeni Timon kanssa lähteä paikalliseen pubiin jossain perähikiällä juttelemaan paikallisten äijien kanssa ja hitto, että meillä oli hauskaa, hän muistelee. 

Rainio kertoo, että alkoholilla on puolensa eikä hän aio kriminalisoida niin sanotusti viinan iloja. 

- Mutta minä en enää juo, hän kertoo. 

Raitistuminen tapahtui, kun mies sairastui haimatulehdukseen runsaan juomisen vuoksi.

- Olin melkein kuukauden sairaalassa ja meinasin kuolla, joten siinä oli hyvä syy lopettaa. Tiedän monia, jotka ovat juoneet miljoonia litroja enemmän kuin minä, esimerkiksi isäni, joka oli aina kännissä, mutta minun kehoni sanoi itsensä irti, Rainio kertoo. 

Lue myös: Lola Odusoga ei voi sietää kehuja hoikkuudesta - "Minua ei määritellä kokoni perusteella"

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat