Kuva: AOP

Raakel Lignellin kirjassa paljastus rajusta väkivallasta: "Silmäni ovat muurautumassa umpeen"

21.03.2019 08:15 - Katariina Auvinen

Lignell synnytti tyttären vuonna 1991.

Muusikko Raakel Lignell, 52, on tunnettu muun muassa juontajana television puolella. Häneltä ilmestyy kirja, Älä sano, että rakastat, joka kertoo naisen väkivaltaisesta parisuhteesta. Monet ovat arvelleet, että kyseessä on Raakel Lignell itse, vaikkakaan nainen ei ole suoraan missään haastattelussa sanonut teoksen olevan omaelämäkerta. 

Kirjassa kerrotaan, kuinka nainen lähtee Berliiniin rakentaakseen soittotekniikkaansa nuorena. Viulunsoiton lisäksi hänen koko elämänsä mullistui, kun nainen tuli raskaaksi. Lignell on itse kertonut Kodin Kuvalehden haastattelussa vuonna 2015, että hän lähti Berliiniin nuorena ja synnytti tyttären vuonna 1991. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lignelle kertoi haastattelussa, että elämä afrikkalaissyntyisen miehen kanssa oli mahdotonta, joten suhde päättyi lopulta.

Kirjan tiedotteessa kerrotaan, että elämä ulkomailla kuitenkin päättyy hirvittävästi, koska raskauden jälkeen alkaa ihmissuhteen syöksykierre. 

" Alkaa syöksykierre ihmissuhteeseen, joka vaikuttaa alkuun unelmalta, vie Berliinistä Beniniin, mutta vähitellen nakertaa itsekunnioituksen ja itsemääräämisoikeuden. Hyväily muuttuu väkivallaksi ja halu häpeäksi. Seikkailunhaluinen, peloton mieli murtuu ja lopulta
on helpointa hylätä itsensä. " 

Kirjan on kustantanut Siltala-kustannus, joka on paljastanut myös otteen kirjasta. 

"Makaan natisevalla hetekalla ja tuijotan katon halkeillutta rappausta. Kosteus on nostanut ruskehtavia laikkuja pitkin laipiota ja seiniä. Verhojen takaa pistää terävä auringonvalo. Vuoteen vieressä kitisee tuuletin, jonka propelliin kertyy hyönteisiä. Sattuu. Joka
paikkaan sattuu. Viereisellä lavitsalla makaa vieras nuori nainen. Meidät tuotiin tänne yhdessä. Hänen hiuksensa ovat vaaleat ja kiharat, kasvot turvonneet ja sinelmien peitossa.
Kuten minullakin. Silmäni ovat muurautumassa umpeen. Päälläni oleva hame on märkä, kinttuja kirvelee.

Paniikissa päässyt pissa polttaa haavoja. Iholle kuivuneet bensanorot
lemuavat. Odotan peseytymismahdollisuutta ja kuivaa lakanaa. Korvissa soi ja pulssi sytkyttää takaraivolla. Ajatukset yhtä hätää, järkytystä ja epäuskoa. Miten vauva voi sisälläni?"

Nykyisin nainen on ollut jo pitkään naimisissa Nicke Lignellin kanssa. Pariskunnalla on yhteensä viisi lasta. 

Lue myös: MTV: Pitkään kivuista kärsinyt Raakel Lignell: "Olen vain ajatellut, että pitää sietää ja kestää"

Kilpailut

Uusimmat