Kuva: Mikko Räsänen

Lauri Tähkä kertoo, milloin päätyi terapiaan ensimmäisen kerran: "En selviäisi yksin"

30.03.2019 18:15 - Katariina Auvinen

Mies listasi omaan elämäänsä eniten vaikuttaneet ihmiset.

Iskelmän Lauri Tähkän Laulun kosketus -ohjelmasarjan viimeisessä jaksossa Tähkä kertoo hänen omaan elämäänsä eniten vaikuttaneista ihmisistä. Niiden joukkoon kuuluvat muun muassa muusikon vanhemmat, entiset vaimot sekä terapeutti. 

Vanhemmat

- Vanhemmat ovat vaikuttaneet minuun eniten, koska he ovat kuitenkin olleet lähimmät ihmiset elämässäni syntymästä saakka. He ovat olleet mukana niin hyvässä kuin huonossa. Luulen, että he ovat välillä katsoneet touhujani pelonsekaisin tuntein, Tähkä kertoo.

Tähkän mukaan tärkein oppi, jonka hän on saanut vanhemmiltaan, on suvaitsevaisuus ja suhtautuminen maailmaan. 

- Vaikka vanhempani ovat tulleet ihan metsästä sieltä Alahärmän ja Kortesjärven keskeltä, he ovat osanneet ohjata minua niin, että olenkin aivan maailmankansalainen, hän kertoo. 

Entiset vaimot 

- Ihmissuteet ja etenkin vaimoni ovat opettaneet minulle hyvin paljon tässä elämässä. Niillä on ollut suuri merkitys taiteessani, elämässäni ja pohdinnoissani enkä uskoisi, että olisin päässyt näin pitkälle ilman heitä, hän kertoo. 

Tähkä on ollut kaksi kertaa naimisissa. Hänen edellinen liittonsa päättyi vastikään vain puolentoista vuoden jälkeen. 

Tyttäret 

Lauri Tähkällä on kaksi tytärtä, joiden kanssa hänellä on erittäin läheinen suhde. Hän kiittää lapsiaan siitä, että nämä ovat pitäneet miehen jalat maassa ja näyttäneet hänelle sen, mikä on tärkeintä elämässä. 

- Mitä nyt isä voisi muuta tyttäristään sanoa, kuin luojan kiitos siitä, että he ovat olemassa. He ovat pitäneet jalkani maassa ja maalaisjärjen päässä. Olen myös kiitollinen heille siitä kaikesta kommentoinnista, jota heiltä olen saanut siitä, miten he näkevät minut, Tähkä pohtii. 

Terapeutti 

Mies kävi noin 15 vuotta sitten ensimmäistä kertaa terapeutilla. Hänelle henkilökohtainen terapeutti on tärkeä ihminen, joka on vaikuttanut miehen elämään paljon. Lauri Tähkän mukaan hän tukeutuu terapiaan elämänsä kipeinä aikoina ja muutoskausina. 

- Terapeutti on merkittävä vaikuttaja itsensä näkemiseen. Elämä ei aina mene kuten olet ajatellut, joten tarvitset päänupille myös hierojaa. Luojan kiitos olen löytänyt sellaisen tyypin, jolle voin tukeutua. En selviäisi tämän alan ja elämän käänteistä yksin, hän kiteyttää. 

Velipoika

Mies on pysynyt hyvin vähäsanaisena yksityiselämästään, koska hän haluaa pitää läheisensä poissa julkisuudesta. Hän kuitenkin arvostaa veljeään, joka on valinnut aivan toisenlaisen alan kuin mies itse. 

-  Veljen kanssa meillä on luottamuksellinen suhde ja hän on auttanut minua silloin, kun muut ovat kääntyneet. Veikko-pappani sanoi aikanaan, että sisarussuhteista pidetään sitten huolta ja niin se on ollut. 

Ystävät Leif ja Peke 

Lauri Tähkä kertoo, että hänen on vaikea luottaa ihmisiin, eikä hän oikeastaan ota ystäviksi enää ketään. Lapsesta saakka Tähkän rinnalla ovat olleet kuitenkin ystävät Leif ja Peke, jotka ovat työskennelleet laulajan kanssa. 

- Olen tunteneet heidän lapsuudesta saakka ja sellainen hiljainen hyväksyntä, jonka olen kokenut heidän puoleltaan, on upeaa. Voimme olla pitkiäkin aikoja ihan hiljaa ja silti olemme samalla aaltopituudella koko ajan. Jos he eivät ymmärrä missä mennään, heille voi helposti selittää asioita, Lauri Tähkä pohtii. 

Riku Mattila

Riku Mattila on toiminut Lauri Tähkän ja Elonkerjuu -yhtyeen aikana tuottajana. Mies kertoo arvostavansa Mattilaa etenkin ammattilaisena, mutta myös ystävänä, joka on pitänyt miehen puolia aina. 

- Mattila johdatti meidät entisen bändin kanssa sellaisen pisteen ylitse, josta emme olisi omalla toiminnallamme päässeet. Rikulla on ollut todella suuri merkitys ja olemme edelleenkin hyviä ystäviä, mies kertoo. 

Jukka Immonen 

Jukka Immonen on tuottanut muun muassa Tähkän viimeisimmän albumin. Pari tapasi alkujaan Voice of Finland -televisiosarjan kuvauksissa, jonka aikana Tähkä kyseli, voivatko he tehdä jossain vaiheessa yhteistyötä musiikin saralla. 

- Pari vuotta siinä meni ja Jukassa on sitä samanlaista suurisydämellisyyttä kuin Rikussa. Jukka on vienyt minua vielä yhden askeleen Rikua eteenpäin. Artistit tarvitsevat aina loistavia tuottajia, jotka potkivat heitä johonkin suuntaan, laulaja kertoo. 

Jukka Immonen, Rikun jälkeen tuottajana mukaan ja Voice of Finlandin kuvauksissa, voitaisko joskus tehdä musaa ja tehdään vaan. pari vuotta meni ja sitten viime albumi ja tämä albumi ollaan Jukan kanssa tehty. Siinä on samaa suurisydämellisyyttä kuin Rikussa. Jukka on vienyt taas yhden asteen eteenpäin. Loistavia tuottajia tarvii artistit aina ja potkii johonkin suuntaan. 

Asko Kallonen 

Asko Kallonen on toiminut edellisen albumin vastaavana tuottajana. Asko Kallonen tapasi Lauri Tähkän 2000-luvun alussa. Tuolloin Elonkerjuun kanssa juuri omakustannelevyn tehnyt Tähkä sai kylmän vastaanoton, kun Kallonen oli sitä mieltä, ettei kyseessä ole kovinkaan hyvä yhtye. 

Kallosen kommenttien jälkeen meni seitsemän vuotta, kun mies lähestyi Tähkää ja oli valmis tekemään yhteistyötä. 

- Ensimmäisen tapaamisen jälkeen kului lähes 15 vuotta, kunnes soitin Kalloselle ja kerroin, että nyt minua kiinnostaa yhteistyö, mies kertoo.

Hän kertoo arvostavansa Kallosessa erityisesti suorapuheisuutta. 

Dave Lindholm 

Lauri Tähkä lisäsi vaikuttajat-listalleen muusikko Dave Lindholmin, joka auttoi Tähkää ymmärtämään laulujen tekstin merkityksen. 

- En osannut teini-iässä puhua tunteissa, joten Lindolm sanoitti niitä lauluillaan. Dave opetti biisien avulla tunteita ja ajatuksia, hän kiteyttää. 

Lue myös: Lauri Tähkä ei ole puhunut Elonkerjuusta lähtemisestä juurikaan julkisesti - kertoo nyt miksi

Lue myös: Lapsi piirsi Lauri Tähkän - artisti jakoi kuvan yli 39 000 Instagram-seuraajalleen

Lue myös: Lauri Tähkä varoittelee fanejaan huijarista: "Olkaa tarkkana, kiitos"

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat