Kuva: Emmi Moilanen

Näyttelijä Jaana Saarinen antoi 12-vuotiaana äänensä Disneyn suosikkihahmoille: "Se oli niin hienoa"

10.05.2019 10:45 - Henna Koste

Jaana Saarisen uralle mahtuu monta upeaa roolia. Ensimmäisten joukossa oli Disneyn rakastetut animaatiot ja niiden dubbaukset.

Näyttelijä Jaana Saarinen, 63, on tullut tutuksi meille niin teatterilavoilta, valkokankailta ja tv-sarjoistakin. Nyt Saarinen tähdittää myös 10. toukokuuta ensi-iltansa saavaa Äiti-elokuvaa. Samppa Batalin ohjaamassa elokuvassa Saarisen näyttelemä äiti tulee vankilasta ja etsii tytärtään. 

- Samppa on tiivistänyt hienosti, että tämä hahmo toimii, kuten äiti. Kun leffa loppuu, kaikki tietävät, mitä se tarkoittaa, Saarinen sanoo.

Näyttelijä huomauttaa olevansa kiitollinen monipuolisista rooleistaan, joita hän on saanut tehdä urallaan. Niistä ensimmäisiä ovat olleet Disneyn elokuvien dubbaukset. 

- Olin silloin 12-vuotias. Se oli niin hienoa. Nythän ne tehdään kaikki niin eri tavalla. Siellä seistiin elokuvakankaan edessä mikrofonien kanssa koko porukka ja puhuttiin siihen päälle. Viidakkokirja (Mowglin rooli) oli ensimmäinen. Siellä oli kaikki maailman viktorklimenkot ja muita hienoja ihmisiä, minulle lapselle. Sitä oli kauhean kiva tehdä, Saarinen muistelee.

Viidakkokirja on dubattu vuosien saatossa uudelleen. Vuonna 1969 Saarinen antoi myös äänensä Bambille. Alkuperäinen versio on edelleen löydettävissä.

- Dubbaaminen on tosi kivaa. Sitä olen tehnyt aikuisena tosi vähän. Haluaisin myös lukea äänikirjoja. Kulutan niitä hirveän paljon automatkoilla todella paljon, näyttelijä paljastaa. 

Lue myös: Hannes Suominen pääsi Teatterikorkeakouluun 18-vuotiaana ensiyrittämällä: "Lapsena en haaveillut tästä"

Kilpailut

Uusimmat