Kuva: Senja Rapila

"Se oli viimeinen moikkaus hyvälle ystävälle" - kollegoiden muistot Olli Lindholmista koskettavat

10.05.2019 17:45 - Milena Raappana

Olli Lindholm muistetaan sekä periksiantamattomana että kannustavana kollegana.

Olli Lindholmin poismeno kosketti sekä hänen fanejaan että ystäviään ja työtovereitaan. Useat artistit, kuten Suvi Teräsniska ja Redrama muistelivat sosiaalisessa mediassa rakasta ystäväänsä. Lämpimät ajatukset ja muistot heräsivät henkiin myös monien tuttujen kasvojen keskuudessa, joita Iskelmän Satu Kotonen jututti aiheen tiimoilta.

- Totta kai nuoren ihmisen poismeno on aina järkyttävää. Se on kummallista, kun mies korjasi elämäntapojaan ja silti kävi näin. Tämä muistuttaa siitä, että kannattaa keskittyä elämään joka päivä eikä miettiä, mitä tapahtuu viiden vuoden päästä, työtoveri Pate Mustajärvi kertoo.

- Ollista jää mieleen jääräpäisyys, peräänantamattomuus ja oikeassa oleminen, hän jatkaa naurahtaen.

Juha Tapio, joka esitti Ollin kanssa usein Pettävällä jäällä -kappaleen, lauloi kyseisen biisin myös Iskelmä Gaalassa tänä vuonna.

- Se oli kovin paikka, mitä julkisissa esiintymisissä on ollut. Kuitenkin, kun gaalan järjestäjä sitä pyysi, niin olihan se itsestäänselvää, että kappaleen esitän. Olihan tämä ikään kuin viimeinen moikkaus kaverille. Onneksi sai laulaa eikä tarvinnut puhua. Sitä on laulanut niin kovissa paikoissa, että pystyy siirtämään tunteet hetkeksi syrjään ja itku tulee vasta, kun pääsee pois lavalta, Tapio muistelee.

Katso alta Juha Tapion Iskelmä Gaalan haastattelu.

Voice of Finland -ohjelmassa tuomarikollega Anna Puu muistaa Ollin ihanana, kannustavana ja tukevana.

- Olli oli hauska, malttamaton eikä pelännyt jakaa omia heikkouksiaan ja haavoittuvaisuuksiaan. Hän oli itseään kohtaan todella ankara, mutta toisia kohtaan lempeä, Anna kuvailee.

Ensimmäinen Voice of Finlandin lähetys ilman Ollia oli Annan mukaan ihana ja kamala samaan aikaan.

- Minua on joskus pyydetty laulamaan hautajaisiin ja olen sanonut olevani viimeinen ihminen, jonka kannattaa siellä esiintyä. Lähetys oli yhtä itkun nieleskelyä ensimmäisistä sekunneista saakka, mutta ajattelin, ettei kyse ole nyt minusta vaan Ollista. Todella tympeää on katsoa niitä kolmea tuolia, kun näkee, että niiden paikkaa on muutettu ja niiden vanhat ruuvaukset näkyvät lattiasta. Ei Ollin poismeno unohdu, mutta pakko on eteenpäin mennä, Anna kertoo.

Lisää kollegoiden muistelua Ollista voit kuulla tänään Iskelmän taajuudella. Muistokonsertit järjestetään tulevana viikonloppuna Porissa ja Tampereella.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lauri Tähkä surullisena Olli Lindholmin poismenosta - "Olen vähän sanaton"

Lue myös: Kollegat muistelevat Olli Lindholmia: "Oli kunnia tuntea hieno mies, jolla oli suuri sydän"

Kilpailut

Uusimmat