Kuva: Shutterstock

Hyvinvointivalmentaja lataa suorat sanat ihmisten ulkonäkökeskeisyydestä: "Et tarvitse isoa peppua"

31.05.2019 14:45 - Katariina Auvinen

Moni vetää itsensä äärirajoille työ-, ja perhe-elämässä sekä suorittaa vielä urheilusuorituksilla elämäänsä.

Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieraana on tällä viikolla media-alan jättänyt ja hyvinvointialalle lähtenyt Sanna Mämmi, joka puhuu Kotoselle mindfulnessista eli tiedostavasta läsnäolosta. 

Mämmi kertoo, että mindfulness on auttanut häntä käsittelemään kipeitä lapsuuden traumoja ja käsittelemään asioita paljon rauhallisemmin. Mämmi on kirjoittanut Vapaudu huolista -opaskirjan. Mämmi kertoo, että ihmisten olisi tärkeintä tiedostaa se, ettei heidän tarvitse tuoda itseään esille joka tilanteessa. 

- Monet elävät ahdistavien ajatusten ja kiireisen elämäntilanteen syövereissä, joita tulee ajateltua koko ajan. Sen sijaan tulisi ottaa aikaa sille, että tiedostat olevasi läsnä juuri siinä hetkessä. Kuuntele esimerkiksi vanhempiasi tai lapsiasi. Hyvä esimerkki on se, että jos joku ystävistäsi puhuu sinulle huolia, voit kuunnella häntä, mutta jossain kohdin sinulle tulee mieleen omia ajatuksia, joita haluat sanoa heti ääneen, Mämmi kertoo. 

Sen sijaan, että sanoisit heti omat ajatuksesi ystävällesi ääneen, Mämmi kehottaa kuuntelemaan ihmistä loppuun saakka. 

- Ole rauhallinen niissä tilanteissa. Tässä ajassa tuntuu, että on tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi. Sen ymmärtäminen, ettei tarvitse koko ajan tuoda itseään esille on tärkeää, Mämmi kertoo. 

Nainen sanoo, että joskus hänen tekisi mieli ravistella ihmisiä, jotka tuntuvat elävän epärealistisessa ja ulkonäkökeskeisessä maailmassa. 

- Välillä tulee tilanteita, jossa haluaisin oksentaa ja ravistella ihmisiä siihen, että he heräisivät. Monet tavoittelevat isoa peppua, mutta iso perse ei ole nyt se, jota tarvitsemme tähän maailmaan. Tärkeintä on pysyä terveenä ja huolehtia ympäristöstä, jossa elämme, Mämmi kertoo. 

Miten läsnäolo onnistuu lasten kanssa? Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lue myös: Jesse Kaikuranta hävisi julkisuudesta kolme vuotta sitten - mietti monesti, ettei enää palaisi

Lue myös: Sanni paljasti biisit, joista hän saa eniten palautetta: 'Se hurjistutti ihmisiä ennen julkaisua'

Lue myös: Vanhoja suosikkikappaleita ei kuultu Ismo Alangon keikalla pitkään aikaan - nyt hän kertoo miksi

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat