Kuva: AOP

Duudsonien Jarno Laasala avoimena: "Olen tosi hyvä itkemään"

12.06.2019 16:30 - Milena Raappana

Jarno Laasala koki burnoutin vuonna 2010, minkä hän on ymmärtänyt vasta pari vuotta sitten.

Duudsonien Jarno Laasala, 39, tirautti ensimmäiset julkiset kyyneleensä Hjalliksen ohjelmassa muistellessaan hänen ja Jukka Hildénin riitaa Duudsonit Amerikassa -ohjelman kuvauksissa. Itku on miehelle yksi tapa purkaa tunteita.

- Siinä missä muut lähtevät ryyppäämään, niin minä saan itkun kautta tunteita pihalle. Kiinnitän myös huomiota siihen, mitä päässäni liikkuu ja kuinka kriittinen olen itseäni kohtaan. Meditaatio ja mindfulness auttavat tunteiden purkamisessa, Laasala kertoo toimittaja Lauri Kujanpäälle Häive-podcastissa.

Mielenmaisemien tarkkailuun Laasalan ajoi burnout, jonka hän koki vuonna 2010 Amerikassa. Duudsonit Amerikassa -ohjelman kuvauksissa kaikki alkoi mennä pieleen ja koko porukka Laasala mukaanlukien oli loukkaantuneena.

- Mursin kylkiluuni kolmantena kuvauspäivänä enkä pystynyt nukkumaan muuta kuin istualleen. Siitä tuli aikamoinen taistelu, että miten saimme sarjan edes tehtyä Jenkeissä. Burnout oli ollut jo tulossa eli pelkästään tuon sarjan kuvaukset eivät sitä tehneet, vaan tavoite siitä, että Duudsonit valloittavat maailman. Silloin en halunnut myöntää, että minulla on burnout, vaan olen tajunnut asian vasta viime vuosien aikana, Laasala kuvailee.

Kunnianhimo onkin ollut vahvasti läsnä Duudsonien tekemisessä ja menestyksestä huolimatta Laasala ei onnistunut kiittämään itseään saavutuksista. 

- Mikään muu kuin maailman isoin menestys ei riittänyt. Menestystä oli tullut matkan varrella ja esimerkiksi Australiassa olimme todella isoja ja monta tuotantokautta oli tullut pihalle. Silti se ei riittänyt, vaan koko ajan piti olla entistäkin isompaa, kuten Jenkit ja tv-kanavana MTV, Laasala kertoo.

Näyttämisen tarve osittain kumpuaa Laasalan kouluajoista, jolloin häntä kiusattiin. Kuuntele alta tai RadioPlaysta, millaisia kokemuksia miehellä on kiusaamisesta ja miten se hänestä näkyy nykyään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Duudsonien Jarno: "Syöpäuutinen sai miettimään, mitä jätän jälkeeni"

Kilpailut

Uusimmat