Kuva: AOP

Matti Ristinen otti Kari Tapion roolin haltuun hauskasti: "Olin aina ensimmäinen asiakas"

25.06.2019 09:15 - Henna Koste

Konkarinäyttelijä vei tyttärensä balettitunnille ja käytti ajan hyödykseen valmistautuen tulevaan rooliinsa.

Näyttelijä Matti Ristinen, 45, on tuttu kasvo tv-sarjoista ja teatterilavoilta. Syksyllä ensi-iltansa saavassa Olen suomalainen -elokuvassa mies tekee kuitenkin ensimmäisen pääroolinsa valkokankaalla. Kari Tapion elämää kuvaassa elokuvassa Ristinen näyttelee tietenkin suosikkilaulajaa. Ristinen valmistautui rooliin huolellisesti. 

- Kyllä kävin vuoden ajan karaokessa laulamassa Karin biisejä. Tytöt käyvät Helsingin keskustan tuntumassa balettitunneilla, käytin ajan hyväkseni ja kävelin karaokebaariin. Se aukesi juuri kello 18 ja olin ensimmäinen asiakas. Ehdin tosi monta biisiä aina lauleskella ennen kuin ihmisiä alkoi tulemaan, Ristinen kertoo radiohaastattelussa Iskelmällä Satu Kotosen vieraana.

Tuolloin oli vielä salaista tietoa, että Ristinen tullaan näkemään Tapion roolissa. Vähäisen yleisön vuoksi harjoittelu oli muutoinkin turvallista.

- Siellä ei tosiaankaan istunut ketään. Sen vuoksi aukioloaikaa siirrettiinkin varmaan myöhemmäksi. Tuskin oli kannattavaa avata kuudelta karaokebaaria, Ristinen naurahtaa. 

Etenkin Tapion lopputuotannon kantrisävytteisen kappaleet ovat näyttelijän mieleen. 

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lisää Satu Kotosen tekemiä haastatteluita pääset kuuntelemaan Radioplayn kautta.

Lue myös: Odotettu uutinen: Syke-sarja saa jatkoa useamman tuotantokauden verran

Kilpailut

Uusimmat