Kuva: AOP

Salkkarit-tähti avautui unettomuudestaan Anna-lehdelle: "En ole joskus jaksanut voidella leipää"

11.07.2019 10:49 - Katariina Auvinen

Salatut Elämät -sarjassa Aamu Korhosta näytellyt Henna Tanskanen kertoi, että hän on kärsinyt uniongelmista lähes koko ikänsä.

Salatut Elämät -sarjassa Aamu Korhosta näytellyt Henna Tanskanen, 35, oli vain alle parikymppinen, kun hän aloitti suosikkisarjassa. Nuoren naisen arki pyöri näyttelemisen ja opiskelemisen ympärillä ja se johti siihen, ettei Tanskanen nukkunut mahdollisesti parin viikon aikana kuin tunnin tai kaksi yössä, hän kertoo Anna-lehdelle antamassaan haastattelussa. 

Unettomuus on aina vaivannut naista, mutta vasta myöhemmällä iällä hän on oppinut hyväksymään asian. 16 vuotta sitten oli toisin. Lukiopäivän jälkeen taksi haki Tanskasen ja kiidätti hänet Salatut Elämät -ohjelman kuvauksiin. Sen jälkeen nuori nainen teki yömyöhään vielä läksyt. 

- Minusta ei silloin näkynyt, että olisin valvonut lähes koko yön. Pystyn yllättävän pitkään suoriutumaan velvoitteistani nukkumatta. 

Nainen lopetti sarjassa vuonna 2004. Sen jälkeen hän opiskeli Tampereen näyttelijäntyön laitoksella. Tanskanen oli varma, että hän halusi näytellä ammatikseen. Silti paineet ja jännitys söivät osansa unesta. 

- Välillä olen ollut niin väsynyt, etten ole jaksanut voidella leipää, hän paljastaa. Nainen hakeutui terapiaan, kun lääkäritutkimusten jälkeen, uniongelmille ei löytynyt fysiologista syytä. Terapia ei ole ratkaissut naisen uniongelmia, mutta se on silti auttanut häntä hyväksymään sen. Hän ymmärsi, että oli oppinut pelkäämään nukahtamista. 

- Terapia ei tehnyt minust nukkuvaa, mutta se teki minusta rennomman, hän kertoo. 

Lue myös: Kolme kohtausta, jotka eivät ikinä lopulta päätyneet Salattuihin elämiin - katso!

Lue myös: MTV: Salatut Elämät -fanit huomio! Spinoff-sarjoja tulossa kesällä

Lähde: Anna 

Kilpailut

Uusimmat