Kuva: Harri Hinkka

Eppu Normaalin suurkeikka liki jouduttiin perumaan - auto-onnettomuus kenraaliharjoitusten jälkeen

14.10.2019 14:45 - Iiro Myllymäki

Yhtyeen kitaristi Pantse Syrjä ajoi kolarin juuri ennen suurta Ratinan-juhlakonserttia.

Suomirockin suursuosikista Eppu Normaalista on ilmestynyt Aika normaalia -niminen kirja, jossa bändin vaiheita käydään läpi valokuvaaja Harri Hinkan kuvien ja bändin kitaristi Juha Torvisen kertomusten kautta. Kirjassa paljastetaan muun muassa, että Eppu Normaalin suuri juhlakonsertti Tampereella oli vähällä jäädä toteutumatta onnettomuuden takia.

Juha Torvinen (kuva: AOP)

Kesällä 2016 Eppu Normaali juhlisti 40-vuotista taivaltaan Tampereella Ratinan stadionilla jättikeikalla, jossa oli mukana soittamassa myös Tampere Filharmonia -orkesteri. Loppuunmyytyä keikkaa oli seuraamassa 30 000 ihmistä. Aika normaalia -kirjassa kerrotaan, että keikkaa varten tehdyn kenraaliharjoituksen jälkeen yhtyeen kitaristi Pantse Syrjä lähti vielä käymään kotonaan ja matkalla mies päätyi auto-onnettomuuteen. Juha Torvinen kertoo tapauksesta pilke silmäkulmassa Radio 957:n Antti Granlundin haastattelussa.

- Hämeenpuistossa joku Pantsen edellä ajava ihminen täysin varoittamatta jarrutti punaisiin valoihin. Siinä sattui pieni peltikolari. Ei paha, mutta sen verran, että Pantsen autossa turvatyyny laukesi. Onneksi se oli pelkääjän paikan turvatyyny, eikä siinä istunut kukaan, Torvinen kertoo.

- Jos siinä olisi vähän enemmän ollut nopeutta, voi olla, että se kerta kaikkiaan maaginen ilta olisi jäänyt kokematta, Torvinen sanoo.

Tuolloin bändi ei kertonut onnettomuudesta julkisuuteen, joten asia tuli ihmisten tietoisuuteen vasta Aika normaalia -kirjan julkaisun myötä.

- En usko, että Pantse siitä kauhean ylpeä on, Torvinen kertoo.

Lue myös: Eppu Normaalista julkaistaan kirja - "On ollut antoisaa muistella hauskoja sattumuksia"

Lue myös: IS: Eppu Normaali -kitaristille pahoinpitelysyyte

Radio 957, Voice.fi, Iskelmä, SuomiRock ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat