Kuva: AOP

MTV: Saimi Hoyer sairastui vakavasti, avautuu nyt seurauksista: "Minut oli pyyhkäisty veks"

13.02.2020 15:45 - Iiro Myllymäki

Saimi Hoyer kertoo Villa Hintikka -ohjelmassa, millaisia tuntemuksia hän tunsi sairastuttuaan harvinaiseen sairauteen.

Hotelliyrittäjä ja mallina tunnetuksi tullut Saimi Hoyer, 45, vierailee torstai-illan Villa Hintikka -ohjelmassa. Ohjelmassa päädytään syviin vesiin, kun Hoyer muistelee Marja Hintikalle sairastumistaan harvinaiseen perinnölliseen sairauteen hypogammaglobulinemiaan. Kyseessä on immuunipuutostauti, joten tautiin sairastunut on herkempi saamaan infektioita. Hoyer sairastui tautiin vuonna 2013.

Hoyer kertoo Villa Hintikka -ohjelmassa, että sairastuminen johti siihen, että hän päätti muuttaa Punkaharjulle maalaismaisemiin. Nainen oli aiemmin ajatellut, että tekisi tämän vasta eläköidyttyään vanhoilla päivillä.

Vakavan sairauden kohtaaminen on näkynyt karulla tavalla Hoyerin elämässä.

- Ne ihmiset, jotka halusivat vain hyötyä minusta, katosivat kokonaan. Minulla ei ollut enää mitään arvoa äitinä, ystävänä, vaimona tai työelämässä. Pöytä oli puhdas, ei ollut enää mitään. Työasioissa ei enää soiteltu. Minut oli vain pyyhkäisty veks, ja se tapahtui todella nopeasti, Hoyer kertoo.

Voit katsoa, miten nainen kertoo sairastumisestaan alla olevalla videolla.

Nainen kuitenkin pääsi työelämään takaisin kiinni, kun häntä pyydettiin tekemään puhujakeikkoja. Tätä nykyä Saimi Hoyer pyörittää hotellia Punkaharjulla.

Lue myös: MTV: Sirpa Selänne kyynelehtii kertoessaan perhetragediasta: "Asia on aina ollut läsnä"

Lähde: Terveyskylä

Kilpailut

Uusimmat