Kuva: MTV3

Putous-tähti Antti Tuomas Heikkinen saa viestejä perheenäideiltä: 'Saako tuon adoptoida?'

06.03.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Näyttelijä Antti Tuomas Heikkinen kertoo Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa, kuinka suosikkihahmo sai alkunsa. Sketsihahmo on erityisesti perheenäitien suosiossa.

Putous-tähti Antti Tuomas Heikkinen, 33, vieraili Iskelmän Satu Kotosen haastateltavana. Heikkisen suosikkihahmo Yölintu on selvittänyt tiensä Putouksen finaaliin. Heikkinen kertoi, että idea hahmoon syntyi viime talvena.

- Viime talvena teimme yhdessä Riku Niemisen kanssa keikkoja Espanjan Fuengirolassa Juice-elokuvaan liittyen. Meille buukkasi keikkoja siellä Jukka Katajarahko. Ennen yhtä keikkaa hän alkoi pohtimaan, että miltä yölintu mahtaa näyttää. Että se on varmaan väsynyt kaveri, kun valvoo kaikki yöt yksin, Heikkinen paljastaa.

Yölintu ei kuitenkaan ollut ensimmäinen valinta hahmoksi.

- Aluksi suunnittelin iskelmämusiikkiin liittyvää hahmoa. Ajauduin kuitenkin solmuun ensimmäisen idean kanssa. Kaipasin hahmoa, joka toimii yksinkertaisilla, ehkä jopa vähän tyhmillä vitseillä. Lopulta päädyin vaihtamaan hahmon Yölintuun, Heikkinen paljastaa.

Ensimmäistä kauttaan Putouksessa esiintyvä Heikkinen on tähdittänyt Yölinnun sarjan finaaliin. Ilmiömäisen suosion tuomat fanit ovat yllättäneet miehen. Juontaja Satu Kotonen tiedusteli Heikkiseltä, ovatko lintuharrastajatkin olleet yhteydessä.

- Lintuharrastajat eivät ole, mutta perheenäidit kylläkin. Paljon on tullut kommentteja, että saako tuon karvapallon adoptoida. Se on vähän erikoista, koska omasta mielestäni hahmo ei ole niin puoleensavetävä. Ehkä se sitten osuu johonkin sopivaan hermoon, Heikkinen naurahtaa.

Yölinnun Instagram-tilillä julkaistiin vastikään yhteiskuva Yölintu-yhtyeen keulakuva Simo Silmun, 42, kanssa. Koiraslintujen kohtaaminen sujui sopuisissa merkeissä.

- Se oli ystävällinen ja ymmärtäväinen kohtaaminen. Lisää selviää huomisessa jaksossa, Heikkinen kertoo.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Heikkinen on ennen Putousta näytellyt muun muassa Juice-elokuvassa ja sarjassa Konttori. Putouksen laajat katsojaluvut ovat olleet positiivinen yllätys.

- Olen saanut todella positiivista palautetta. Suurin yllätys on ollut suuret katsojamäärät. Moikkaajia on tullut paljon vastaan julkisilla paikoilla, Heikkinen sanoo.

Lue myös: Roope Salminen joutui Putouksessa hyytävään tilanteeseen - somessa hehkutetaan ammattitaitoa

Lue myös: MTV: Putous-sketsi, jota et nähnyt tv:ssä - suomalaistähtiä parodioimassa myös Niina Lahtinen

Kilpailut

Uusimmat